KOMMUNEVALGET: KrFs ordførerkandidat før valget er Kjell Nordbø, som har vært medlem av partiet i flere år. Fra kommende kommunestyreperiode er han altså øverst på listen til partiet.

Det er han blant annet fordi nåværende varaordfører Øystein Stjern takket nei til en ny periode grunnet jobbsituasjon.

Noen vil dermed si at det er et svekket KrF som går til valg, men partiet har ambisjoner og håper å ta tilbake ett mandat - og til og med kanskje få fem representanter i kommunestyresalen.

1. Når og hvordan skal dere drive valgkamp?

– Randaberg Krf vil stille på stand og debatter og være mest mulig tilgjengelig for Randabergs befolkning i ukene før valget. Personlig så er jeg veldig glad i å stå på stand og møte folk der. Da kan vi få snakke om hva som er viktig for folk og vi kan fortelle hvilke løsninger vi ser for oss. Selv om jeg er en godt voksen mann, så har vi flere unge med på listen vår, og det er viktig. Vi har folk med lang livserfaring og så har vi flere unge som kan se politiske løsninger fra det ståstedet.

Kjell Nordbø trives med valgkamp. her fra et arrangement på torget i fjor. Foto: Per Thime

2. Er en måned valgkamp nok for dere ?

– Ja, en måned med valgkamp er nok! Det viktigste er det vi skal gjøre for Randaberg de neste fire årene.

3. En drøy måned før valget - hvordan mener dere det ligger an for deres parti?

– Vi tenker at det ligger godt an for Krf i Randaberg! Vi har et godt program for neste fireårsperiode, og vi har mange gode kandidater på Krf sin liste.

4. Hvis dere skal tippe - hvor mange representanter får deres pari i kommunestyret?

– Vi regner med at vi skal ta tilbake det mandatet vi mistet ved forrige valg, slik at vi får inn fire nå. Men vi håper på fem representanter!