LESERINNLEGG: Regjeringen styrker Randaberg kommunes muligheter til å bygge nye sykehjemsplasser i statsbudsjettet for 2024.

I år har der vært et særskilt fokus på behovet for nye sykehjemsplasser. I kommunens Handlings og Økonomiplan for 2023-2026 er det satt av en million hvert år av årene 2023- 2026 for å kartlegge og utarbeide en helhetlig plan. I 2026 er der lagt inn investeringsmidler på 50 millioner. Dette er vår kommunes foreløpige plan for fremtiden- og dette er helt klart begynnelsen på en større investering. Stilling som prosjektleder helsebygg er allerede utlyst.

De som trenger heldøgnsomsorg, skal få en sykehjemsplass.

Regjeringen har varslet at de bevilger 300 millioner til nye sykehjemsplasser over statsbudsjettet for 2024. Midlene er såkalte investeringstilskudd og forvaltes av Husbanken. De nye midlene tilsvarer 1500 plasser. Med denne økningen har Ap/Sp regjeringen totalt lagt til rette for 3500 nye sykehjemsplasser.

Dette er gode nyheter for en fremskyndelse av nye sykehjemsplasser i Randaberg.

Innbyggerne våre skal være trygge på at når de trenger mer hjelp og støtte i form av en sykehjemsplass- så skal fellesskapet stille opp.

Fremover blir det en sterk vekst i antall eldre i vår kommune. Vi jobber aktivt med forebyggende innsats og mange eldre har en friskere aldring enn tidligere. Dette ser vi blant annet ved at flere eldre velger å bruke tiden sin på frivillig arbeid- vinn vinn for alle i den grønne landsbyen. Dette er og et område som vi må fortsette å styrke og videreutvikle.

Samtidig er det en realitet at behovet for helse og omsorgstjenester vil øke.

Som ordførerkandidat for Randaberg Arbeiderparti kan jeg forsikre velgerne om at vi står opp for velferdstjenestene i vår kommune- Vi vet at trygge, forutsigbare og gode tjenester er kjerneoppgaver for å møte dagens og fremtidens behov.

Randaberg Arbeiderparti har allerede skissert gratis trygghetsalarm for alle som trenger det slik at eldre skal kunne bo hjemme lengre og ha det trygt.

Å stemme på oss er en stemme for å styrke muligheten til en trygg, offentlig eldreomsorg.

Vi får mer til sammen enn hver for oss.