Kommentar: – Gjør dette om til bobilparkering

Jeg har skrevet det før, men gjør det gjerne igjen - selv om responsen fra ansvarlige er heller liten.

Det er til og med en lite synlig bane for sandvolleyball her.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

KOMMENTAR: Det er vel et par år siden jeg skrev det sist, men hvorfor gjør ikke Randaberg kommunen noe som helst for å tiltrekke seg en turist eller mange flere?

Det sies til og med at man skal utvikle seg som en reiselivskommune, men foreløpig er det bare i tekst - slettes ikke i handling.

I dag er det nemlig slik at omtrent alle turister som ofte er på E39, kjører forbi Randaberg. Årsaken er ganske enkel: Det finnes ikke oppstillingsplasser for dem i Randaberg hvor man kan ta en en dusj, gå på et toalett eller parkere innenfor rekkevidde av sentrum.

Tomta på bildet, grusplassen ved tidligere Harestad skole er til leie, men det er ikke interesse fra aktører til å leie. I tillegg er det ikke noe pent syn inn til kommunen, bare sjekk bildene - det er nok å slå fast det, synes jeg.

Hvorfor ikke ta et skippertak, gjør det som skal til for å få dette, eller deler av dette området, til en oppstillingsplass for bobiler? En helårsplass hadde faktisk vært en god ting, synes jeg.

Her kunne man med enkle grep laget på lass til både 20 og 40 bobiler.

I Pinsen var jeg som snarest innom både Lyngdal og Flekkefjord, i begge byene har de oppstillingsplasser for bobil, nær sentrum. Det er faktisk slik at stedene er fulle av bobiler, også folk fra Randaberg bruker dem.

Skal man trekke til seg turister - da må man tilby dem noe. Oppstillingsplass for bobiler ville vært perfekt, både at det er sentrumsnært og ikke minst ville det vært bra for handelen i sentrum. Det er nemlig slik at bobil-turister ønsker å være nær sentrum og nærmere enn dette kommer man ikke.

Se flere bilder

Skal Randaberg være en reiselivskommune så må man komme i gang, ikke bare sette ned fine ord på et papir. Hvis dette må omreguleres, så sett da i gang med det - og politikere; ikke bare si at dette høres kjekt ut, GJØR NOE, vis initiativ.

Nå tror ikke jeg at Randaberg ville hatt likt besøk som verken Flekkefjord eller Lyngdal, men at det hadde blitt populært, det er jeg sikker på. Det er tusenvis av bobiler ute på veien hele året, og jeg er sikker på at Randaberg hadde hatt en del av disse gjennom året, men det kreves mer enn at kommunen vil være en reiselivskommune - Det krever faktisk at man gjør noe fysisk.

Omreguler, lag til enkle fasiliteter som dusj/toalett/bad, strøm - og kom i gang.

Men, også denne gang tror jeg at politikerne bare sier at det hadde vært hyggelig - og at det blir med det, for det er jo ikke et kommunalt ansvar, samtidig som det finnes kommuner som bruker penger på dette.

Vis at jeg tar feil, det hadde vært både kjekt og overraskende!

Per Thime

Redaktør, Randaberg24

Publisert: