Ladestasjoner: Kommunen vil endre sted - skal snakke med Lyse

Dette er stedet som er leid ut, men dette stedet skal diskuteres med Lyse - om å forsøke å omgjøre avtalen og flytte 100 meter unna, til parkeringsplassen bak Landsbyhuset eller parkeringsplassen ved Forsamlingshuset.
  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

FORMANNSKAPSMØTE: Under dagens formannskapsmøte var det også orienteringer - som om det som dreier seg om etablering av hurtigladestasjoner ved torget - på parkeringsplassen ved Vistnesveien.

Randaberg24 kunne tidligere fortelle at det var inngår avtale med Lyse om etablering og om sted for bruk av dette. Det ble også klart at dette vil ta opptil 10 parkeringsplasser.

Flere reagerte på dette, blant annet Landsbyforeningen og Bent Bergesen, Sport 1.

I dag var det orientering i formannskapet. Kommunedirektør Anne Berit Berge orienterte om dette.

– Det var åtte alternativ som ble vurdert. I sommer kom det opp at stedet som var valgt kunne være problemtatisk. I ettertid har dette vært diskutert om stedet som er valgt kunne vært annerledes.

Hun ønsket å diskutere dette videre og hadde sett for seg to aktuelle steder. På parkeringsplassen bak Landsbyhuset og ved Forsamlingshuset.

Parkeringsplassen ved Forsamlingshuset eies av stiftelsen bak forsamlingshuset og det må her inngås eventuell avtale. Et annet moment er bruk av strøm.

– Tanken er å legge til rette for dette, men at ikke kostnaden ved tilførsel av strøm skal være for kostbar, sa ordfører Jarle Bø.

Robert Raustein (Frp) landet på alternativ fire, bak Små Øyeblikk. Reidun Sirevaag (AP) var på linje med Raustein, men mente også at parkeringsplassen bak Landsbyhuset er for smal.

– I forhold til trafikkmønster kan alternativ fire være greit, men forsamlingshuset er også greit, sa KrFs Øystein Stjern.

Det ble avgjort at man skal i dialog med Lyse om å endre stedet og at man går for prat med dem og går inn for parkeringsplassen bak Små Øyeblikk.

Publisert: