KIRKE: I dag er det 1. påskedag, og i både Randaberg og Grødem kirke var det Høytidsgudstjeneste. Randaberg24 dekket Langfredag i Randaberg kirke, og valgte derfor å dekke 1. påskedag i Grødem kirke.

Det var ikke mange som hadde funnet veien til kirken på Grødem denne solfylte søndagen.

– Tenk vi gikk igjennom Jesus lidelseshistorie med regn, og i dag, på denne dag Jesus stod opp er det sol, er ikke det fantastisk, sier prest Eivind Kråvik.

Mari Væhle Hauge fylte kirkerommet med sin fløyelsmyke stemme. Foto: Simen Ingemundsen

Før gudstjenesten ble satt i gang var det noen minutters stillhet for Jesus, før kirkerommet satte i gang å synge «Påskemorgen slukker sorgen».

De hadde i anledning 1. påskedag fått tak i den anerkjente artist Mari Væhle Hauge, som fylte kirkerommet med sin fløyelsmyke stemme.

Korset med påskeliljer stod tradisjonen tro framme ved alteret og lyste opp, det hadde Helge Todnem og hans kone stått for. De har gjort korset klar til 1. påskedag hver påske i 15 år, og totalt i nettingen var det festet mellom 500 og 600 blomster. Todnem kunne fortelle at han også hadde fått hjelp av naboer, som hadde gitt flere av blomstene.

Det var også nattverd denne søndagen, og døpefonten va dekket med løvetann.

Dette skriver Bibelselskapet om dagen i dag;

Jesus viser seg for både kvinner og menn – de kjenner ham ikke igjen med det samme. For han kan da ikke ha stått opp fra døden!

Vi vet at liv alltid følges av død. Men i fortellingen om Jesus følges også død av liv. En gammel salme sier det slik: «nytt liv av daude gror». I en lignelse Jesus selv fortalte, om sennepskornet, heter det at dette minste frøet som vokser til et stort tre fuglene bygger reir i, er et bilde på himmelriket.

I dag feirer vi det som skjedde den ene gangen i Jerusalem.

Våren seirer over vinteren, hvert år. Mørke kvelder blir lyse. Fuglene kommer tilbake. Skogen med grå trær og hagen med frosne rosebusker vekkes til live.

Vi feirer også det som skjer – hver dag – hver time, vi får nye sjanser, nye dager, nye år.

Dagen i dag er den største festdagen. Slik har det vært for kristne til alle tider.

Det beste jeg vet om, er gode overraskelser. Når noen har tenkt ut noe godt for meg og gir meg det, da kjenner jeg dyp glede.