RELIGION: Like før påske ble gruppelederne i de ulike politiske partiene invitert på Iftar. Ingvild Lundbakk Denut (AP) og Kjell Nordbø (KrF) hadde anledning til å komme.

– Ramadan er fastemåneden for millioner av muslimer verden over, det er dermed en viktig måned for våre muslimske innbyggere. Ramadan er en måned som har sterk religiøs, spirituell og sosial innvirkning for enkeltindividet, familiefellesskapet og samfunnet, sier Ingvild Lundbakk Denut.

Muslimene faster, som betyr at de avstår fra å drikke og spise i en bestemt tidsperiode for å øke medfølelse, vise omsorg, medmenneskelighet og giverglede.

– Brytingen av fasten, Iftar måltidet, er en mulighet for å invitere inn, som et møtepunkt hvor mennesker fra forskjellige religioner og livssyn bidra til å forsterke budskapet om medmenneskelighet, toleranse og fellesskap uansett bakgrunn og levemåte, forteller Lundbakk Denut.

I Norge er det et prosjekt som heter Ramadan Gjest; https://www.ramadangjest.no, hvor målet er å bli bedre kjent med hverandre gjennom kulturell utveksling av å bryte fasten.

Lokalpolitikerne Ingvild og Kjell, som og hadde med seg sin kone Kristine, sier at de føler seg utrolig privilegert som fikk invitasjon av Songül og Ahmet til å bryte fasten sammen med dem og deres tre barn.

Ingvild forteller at de fikk en svært fin innføring i betydningen av Ramadan, tradisjonen og ritualene rundt å bryte fasten. Kjell sier seg helt enig og forteller varmt om hvor viktig det er å bevege seg ut av komfortsonen og bli kjent med innbyggerne våre som kommer fra andre land.

– Songül og Ahmet er svært aktive i Randaberg i både gjennom «Brødrenettverket» og «Kvinner møter kvinner». De fortalte ivrig hvor viktig det er for dem å bidra til god informasjonsutveksling, bygge broer mellom kulturer, skape rom for fellesskap og ikke minst å være en ressurs inn i det norske samfunnet, sier Lundbakk Denut.

Etter et nydelig måltid, med gode samtaler, masse liv og røre, fikk de høre fra barna om hvordan de trives på skolen. De fortalte lokalpolitikerne om hva som er viktig for dem i Norge. Som gave fikk Ingvild og Kjell hvert sitt flotte fat, laget av Ahmet Toprak som et minne fra deres første Ramadan Gjest treff.

– Et flott tiltak som vi virkelig vil være med på igjen og som vi gjerne anbefaler andre å bli med på, avslutter Lundbakk Denut.

Sjekk gjerne nettsiden https://www.ramadangjest.no for mer informasjon hvis dette høres ut som noe du vil være med på. Ramadangjest prosjektet skaper gode møteplasser og den fører til reduserte fordommer.