SPORT: Randaberg kommune har vært ute på befaring hos Vistvik frisbeegolfbane.

De har bestemt seg for å også legge ned frisbeegolfbanen på Vistvik, bare uker etter at frisbeegolfbanen på Grødem ble gjort forbudt. Grunnen til at den på Vistvik nå også blir forbudt, er at det blir for mye støy i området, og at det er for lite sikkerhet rundt banen.

Det var Statsforvalteren som gjorde banen på Grødem forbudt, å forby banen på Vistvik står kommunen ene og alene for.

Bjørn Vistvik som har banen på sin egen tomt, som praktisk talt eier banen, og som nylig utvidet banen med flere korger, slik at banen ble 1,5 runde lang, er misfornøyd med kommunens måte å håndtere problematikken på.

Han kunne selvfølgelig ha bedret banen, men det ville ha kostet han mye, mer enn hva han får inn fra dem som bruker banen daglig.

Nå mister disse gutta et godt tilbud. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

– Det er trist det nå er over, nå har vi ingen frisbeegolfbanen på Randaberg lengre. Det virker som kommunen er totalt motstander av å ha det gøy, sier Bjørn Vistvik, som ikke makter å ta saken videre.

– Det skulle jo være et trivelig tiltak, et anlegg som samlet folket, og jeg skjønner ikke hvor de eventuelt har fått klagene fra, jeg som bare har hyggelige naboer, sier Vistvik og legger til.

– Så nå er det bare dager igjen før vi stenger banen for godt, og jeg vil råde folk å bruke den mens den enda eksisterer. Etter det er det bare for meg å demontere korgene og stativene, og legge dem oppe på låven min, kanskje de blir liggende der for godt.

Hva skal du nå bruke området ditt til?

– Nei vi får gå tilbake til å dyrke grønnsaker og drive gårdsdrift i form av kyr og sauer, sier en fortvilet Vistvik og avslutter.

– Tror ikke kommunen vet hvor mange timer som er lagt ned i dette, for å skape den perfekte frisbeegolfbanen.

Når det er sagt gleder han seg til å slippe å gå rundt daglig for å rydde opp etter folk, og fikse områdene rundt korgene.