KULTUR: I morgen ettermiddag skal Kor på Randen ha julekonsert i Randaberg kirke.

De har forberedt litt av hvert til konserten, og har for det meste julemusikk på repertoaret, deriblant en svensk låt; «Fordi jeg elsker deg», en låt som opprinnelig er Bob Dylan sin.

— Det betyr mye for oss å få vist oss fram for randabergbuen, sier Bjørn Nilsen, som har vært med i koret siden 2018.

Det siste året har koret hatt en formidabel vekst, nå er de oppe i 50 korister, spredt fra Randaberg til Tananger, i alder 30 til 65.

— Det var en venninne som anbefalte meg å begynne i koret. Venke Viste mente jeg hadde en god sangstemme. Jeg prøvde meg som bass, og har siden vært med som korist. Vi er en fin gjeng, og det sosiale samværet settes stor pris på, sier Nilsen, som også har fått sin sønn med i koret.

Fra en av deres øvelser i Randaberghallen. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

De har allerede hatt en julekonsert, og det i Johannes kirke, med 470 publikummere. Da fikk de hjelp av elever ved Solborg folkehøyskole, i Randaberg kirke derimot kjører de alt solo. Koret har også tidligere hatt med mannskoret Chess, som i år ikke hadde anledning.

— Håper så mange som mulig tar turen, og at «randabergsjelene» får en fin opplevelse av koret vårt. Vi føler at de fortjener å høre Kor på Randen. Det blir for det meste engelske låter, men vi avslutter med «Deilig er jorden», det er en tradisjon, avslutter Nilsen, som er glad for at så mange nye sopraner er kommet til koret.

Hver uke øves det med koret i Randaberghallen, og Nilsen gleder seg en hel haug til hver øvelse, spesielt etter at sønnen begynte i koret. Da føler Nilsen han får litt ekstra far-og-sønn tid.