Nå kommer eiendomsskatten i Randaberg

Alle som eier eiendom i Randaberg får de neste dagene tilsendt ny takst. Skattesatsen er 1,0 promille for bebygde bolig- og fritidseiendommer.

  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

KOMMUNEN: Totalt er det satt 4 121 nye takster, fordelt på 3 615 bolig- og fritidseiendommer og 506 annen type eiendommer, inkludert næringseiendommer, skrver kommunen på nett i forbindelse med at man i disse dager er klar for å trykke på «send»-knappen for eiendomsskatten i kommunen.

— Nå har vi sendt ut skatteseddel til alle som eier eiendom i Randaberg kommune, der vi opplyser om den nye taksten og hvor mye som skal betales i eiendomsskatt i 2023, forteller Anne Brit Stien fra Eiendomsskattekontoret til nettsiden.

Videre heter det:

— Takstene er vedtatt av sakkyndig nemnd, og de har også vedtatt retningslinjer for fastsetting av takstene. Både bolig-, fritids- og landbrukseiendommer, og næringseiendommer er taksert. Sist Randaberg kommune takserte eiendommene var i 2008, sier Anne Brit Stien.

De nye takstene skal gjelde for de neste ti årene, og vil være grunnlag for beregning av eiendomsskatt i hele perioden, dersom det ikke skjer endringer på eiendommen.

Når kommer regningen?
Eiendomsskatten deles opp i to eller fire terminer. Den første fakturaen sendes ut nå i mars og har betalingsfrist rundt 1. april. 

Publisert: