PRESSEMELDING: 30 kommuner får totalt 25 millioner kroner av regjeringen til skolebibliotek. Pengene skal styrke skolebibliotekene som en inkluderende og sosial arena som legger til rette for leseglede. I år er tilskuddsordningen styrket, og levekårsutsatte områder har blitt prioritert i tildelingen.

Blant annet har skolebiblioteket ved Grødem skole vært utsatt. Nå kommer det 350.000 kroner, melder regjeringen i en pressemelding.

– Vi ser at barn og unge leser stadig mindre og dette er en trend vi må snu. Å satse på skolebibliotekene er ett av flere viktige bidrag. Dette er trygge arenaer hvor alle – uansett forutsetninger - har tilgang til de samme bøkene og læring, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Målet med tilskuddet er å styrke skolebibliotekenes arbeid med leseferdigheter og leseglede, og øke lærernes kompetanse i pedagogisk bruk av bibliotekene. Tilskuddet skal også bidra til at skolebibliotekene blir en integrert del av skolens helhetlige pedagogiske tilbud, og en inkluderende arena som tar hensyn til de ulike forutsetningene barn og unge har.