RÅD: Randaberg kommune starter rekruttering av medlemmer til Råd for mennesker med nedsatt funksjonshemminger, Eldreråd og Ungdomsråd til sommer 2023. Samtidig ønsker man å utvide antall varamedlemmer i Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne fra fra 7 til 10.

Medlemmene av rådenet regnes som folkevalgte etter ny kommunelov, på linje med andre som sitter i folkevalgte organer. Medlemmene av rådet har dermed samme rettigheter og plikter som andre folkevalgte. Medlemmene av rådene velges derfor av kommunestyret ved konstituerende møte etter valget. Ved konstituerende møte i kommunestyret 17.10. 2019 ble det ikke valgt nok medlemmene til rådene, de siste medlemmene ble valgt ved suppleringsval i kommunestyremøtet etterpå (14.11.19). Ungdomsrådet ble først valgt i 11. juni 2020.

– Det er et ønske fra Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne å øke antallet varamedlemmer. Ved flere anledninger har det ikke vært mulig å få på plass vara på kort varsel, rådet har derfor ikke vært beslutningsdyktig og blitt avlyst. Dette er svært uheldig. MNF foreslår derfor at antall vara økes i deres råd, siden medlemmene her kan ha større helseutfordringer enn andre og må melde forfall, heter det i saken som kommer opp.

På bakgrunn av saksopplysningene ovenfor foreslår derfor kommunedirektøren at Randaberg kommunen allerede nå til sommeren starter rekruttering av kandidater til medlemmer av rådene - og man går inn for å øke antalle fra 7. til 10.