UT PÅ TUR: – Det har vært en flott tur på alle måter, mye sykling, en del sosialt og selvsagt mye å se langs stedene vi har syklet, sier Nyvoll.

Han har vært bosatt i Thailand i mange, mange år - er en del av miljøet i Sjømannskirken hvor han jobber.

– I år er det 10 års jubileumstur, hvor det i år var klar for ny tur etter at pandemien har satt denne turen på vent i to år. Nå koser vi oss masse med å ha vært ute på landeveiene i nord-øst Thailand, den beste måten å få oppleve flotte og spennende Thailand på, forteller han.

Hans Konrad Nyvoll og «sykkelgjengen» på jubileumstur i Thailand. Foto: Privat

De startet årets jubileumstur 8. november, turen som de forresten kaller for «Tour de Jubilee».

– Fra vi hadde første etappe som ble syklet fra Udon Thani til Sae Wang Daen Ding, har vi sett så mye rundt oss. Første etappe av turen var på 75 kilometer.

Underveis var det selvsagt både tid og rom for noen stopper. Foto: Privat

Utover uka ble det syklet på forskjellige veier - og ute på landsbygda. Underveis ble det selvsagt en del stopp - for uten mat og drikke, så duger heller ikke syklister fra sjømannskirken.

Underveis la Nyvoll og de reisende ut sine betraktninger fra etappene.

«115 km langs mektige Mekong elven, på mange spennende veier så nære eleven som mulig. Igjen fantastisk etappe i nydelig sykkelvær. Mange flotte og spennende opplevelser og mange blide Thaier vi møtte langs veiene. Noen var også innom det norske stedet Baan Saibaijai Rehab og Resort i That Phanom, som Roar driver. Der ble det en herlig norsk lunsj.

Dessverre hadde vi en ulykke i dag, men som heldigvis ikke ble stygg (kunne fort blitt det), da en syklist gikk i bakken. Men heldigvis kom hjelpen fort til og fikk vasket og bandasjert den uheldige. Thaiene er bare fantastiske slik», heter det fra 4. etappe som ble syklet fra Nakhon Phanom - Mukdahan.

De kom seg til mål og er ferdig med rittet for denne gang, men neste år er trolig gjengen på tur igjen, for dette er blitt en flott tradisjon hvor også andre fra Randaberg har vært med tidligere.

Sjømannskirken fulgte syklistene på turen.