17.MAI: – Nei, vi kan vel ikke si at det var kaldt, nei. Her var det feiring i 25 graders varme, sier Arnt Olav Dahl og kona, Grete Oanæs Dahl.

De har nemlig gjort unna nasjonaldagen i tyrkiske Alanya - der hvor det er sommerlig og fint, men selvsagt med feiring av 17. mai. Alanya ligger mellom Taurusfjellene i nord og Middelhavet ved Antalyabukta på den anatoliske kyststripen Pamfylia, og er en del av den tyrkiske rivieraen, som har omtrent 70 km kystlinje.

– Vi startet dagen på altanen hvor vi fikk på plass det norske flagget. Det vaiet lett i vinden, den varme vinden. Men, vi kjente allerede da på en fin og god 17. mai stemning da kaffen var klar sammen med frokosten.

Flagget kom på plass og da var også 17. mai i gang i Alanya, den kjente feriebyen i Antalya-provinsen. Foto: Arnt Olav Dahl

Alanya som altså ligger ved Middelhavet er en populær destinasjon for ferier og hvert år er det tusenvis av nordmenn som legger ferien dit.

– Vi har reist fast til Tyrkia i mange år, vi trives godt her i Alanya, men det er vår første gang med 17. mai her i varmen. Det var spesielt, men også en fin opplevelse.

I utgangspunktet pleier det også å være tog i Alanya denne dagen hvor fastboende nordmenn og turister går seg varmere og varmere i toget, men i går var 17. mai toget avlyst.

Likevel var det mange, mange hundre nordmenn som feiret dagen i går, for mange restauranter hadde nemlig 17. mai på kjøreplanen.

Ekteparet fra Randaberg tok 17. mai på Vikingen Restaurant i Alanya. Foto: Arnt Olav Dahl

– Vi hadde bestilt plass på Vikingen Restaurant, ikke så langt unna hotellet. Dette er et sted hvor vi vet det er mange norske, vi treffer på kjente av og til og det er ikke minst god mat og en hyggelig stemning her. 17. mai var det i tillegg også live-musikk med norsk/svenske Nick Borgen. Vi koste oss - og som seg hør og bør, vi reiste oss og sang nasjonalsangen.

Nasjonalsangen ble sunget da mange feiret 17. mai på denne restauranten i tyrkiske Alanya i går kveld. Foto: Arnt Olav Dahl

Ekteparet fra Randaberg har vært i Alanya i snart en uke, men har ei drøy uke igjen av ferien.

– Vi er jo pensjonister vi, så vi slapper av, koser oss, går gode turer i områdene her og nyter dagene. I dag er det stranden og det er godt med plass på stranden, men det kommer nok flere etter hvert, sier Arnt Olav Dahl til slutt.