ANSETTELSE: Nå er det for lengst kjent at Anne Berit Berge Ims er ny kommunedirektør på Randaberg.

Da Kommunal Rapport ba om søkerliste til stillingen fikk de avslag fra Randaberg kommunen.

Randaberg kommune sa nei til innsyn, blant annet på grunn av at man i kommunens redegjørelse viste til søkernes egne begrunnelser for å ikke bli oppført på den offentlige søkerlisten.

Det var ikke god nok grunn, mente Statsforvalteren.

– Søkerne har i hovedsak pekt på de innehar sentrale lederroller i omstillingsprosesser hos sine nåværende arbeidsgivere, og at dette arbeidet kan bli skadelidende dersom det blir offentlig kjent at de har søkt andre stillinger, het det.

Kommunal Rapport var ikke fornøyd og sendte klage til Statsforvalteren.

Der ble det medhold og Randaberg kommune måtte dermed sende over søkerlisten, den som de altså ikke ønsket å gå ut med.

Det var flere søkere til stillingen, hvor minst en av søkerne ikke skulle ha navnet offentliggjort, fordi vedkommende jobber i en mindre kommune som kommunedirektør.

– Det er i dag på det rene at søkeren Anne Berit Berge Ims er ansatt som kommunedirektør i kommunen. Slik Statsforvalteren ser det er det derfor i dag ikke grunnlag for å unnta hennes opplysninger fra søkerlisten, står det i brevet som er sendt kommunen.

Det fortsetter:

Opplysninger om arbeidssted gjaldt for flere av søkerne.

Listen av søkere til jobben ble dermed denne:

* Anders Frøiland Børve, 31, Randaberg, Prosjektleder * Janne Sigbjørnsen Eie, 42, Stavanger, Avdelingsdirektør * Kvinne 50 * Trond Førland, 57, Stavanger, Ledig * Tone Haugen, 50, Stavanger, Kommunalsjef * Anne Berit Berge Ims, 56, Tananger, Kommunedirektør * Trukket * Helene M. Ohm, 53, Stavanger, Direktør oppvekst og utdanning * Trukket * Einar Ronæs, 53, Moss, Partner * Trukket * Trukket * Mann 65 * Trukket