MØTE:

Når Hovedutvalg for oppvekst og levekår møtes til sitt neste utvalgsmøte blir det blant annet med en sak som dreier seg om videreføring av satsing på tiltak rettet mot barn og unge i skoleferien.,

I 2020 ble det opprettet en ny tilskuddsordning for lag og foreninger som ønsket å lage ferieaktiviteter for barn og unge. Rådmannen mener at det er gjort gode erfaringer med denne nye tilskuddsordningen i 2020, og ønsker at satsingen på ferieaktiviteter for barn og unge videreføres i 2021.

Tilbakemeldingene fra dem som mottok tilskudd er også gode. I fjor ble det ifølge sakspapirene brukt 139.000 kroner. Alle som søkte fikk tildelte midler i forskjellig størrelse på beløp.

Rådmann håper på flere søkere og stiller 250.000 kroner til disposisjon til lag- og foreninger som planlegger sommeraktiviteter i skoleferien.

— Ferietilbudene i regi av frivillige lag og foreninger aktiviserte over 300 barn og unge i 2020. Rådmannen håper at flere aktører vil være med å skape gode og varierte ferieopplevelser for barn og unge i lokalmiljøet i 2021. Slik det ser ut nå med pandemien og vaksinering vil det nok være mange som har hjemme-ferie og Norgesferie også kommende sommer.