Ivar Håland tar seg av vedlikeholdet av alle syklene i Team Rynkeby. |||Team Rynkeby på landeveien. |

GOD INNSATS:

Team Rynkeby finnes i flere land og består av til sammen 57 lokale lag fra åtte land. 4. juli startet de en lang sykkeltur rundt i Norge.,

Normalt på denne tiden skulle syklistene vært i området rundt Paris og Tour de France. Rittet arrangeres senere i høst, men sykle gjør de likevel.

Ivar Håland er fra Randaberg og er en av dem som har vært med i flere år. Det er Barnekreftforeningen som mottar penger som samles inn.

– Vår eneste oppgave i dette er å samle inn mest mulig penger til Barnekreftforeningen, og disse pengene er øremerket forskning på barnekreft slik at flest mulig i fremtiden overlever dette, forteller Håland til Randaberg24.

Det er mange som legger ned en stor innsats for sykkelteamet.

Det ligger mye forberedelser bak turen som sykles i juli hvert år. Allerede i september begynner planlegging - som avsluttes med sykkelturen i juli - denne gang den 11. juli. Med på laget er det også andre fra Randaberg. Gry Helen Ulsnes, Lasse Løining og  Espen Vatland

Lasse Løining fra Viste Hageby er en av fire syklister fra Randaberg som er med i Team Rynkeby.

– Personlig kom jeg over Team Rynkeby etter at mor døde av kreft i 2017, og fant ut av jeg skulle bruke syklingen til å bidra til noe meningsfullt. Og hva er bedre enn å bidra til at de små heltene får en bedre hverdag?

I fjor samlet Team Rynkeby i Norge inn 12,7 millioner kroner, penger som uavkortet gikk til det gode formålet.

– Alle kan søke om å delta i prosjektet, og det er en fantastisk miks av mennesker som har et felles mål. Ferdighetsnivået er forskjellig, men alle bidrar på sin måte.

Selv var han med som rytter i 2018 og delvis i 2019. Til det sistnevnte hører det med at han måtte trekke seg på grunn av tidligere skader. Ute av laget er han imidlertid ikke. For med mange syklister er det også behov for et støtteapparat når man er ute på tur.

Team Rynkeby på landeveien.

– Nå er jeg med som mekaniker for alle de andre som sykler. Litt annerledes enn å sykle selv, men det er en flott gjeng som jeg trives veldig godt sammen med.  Jeg har syklet med mange og i mange sammenhenger, men det er lite eller ingenting som har gitt meg like mye energi som å være med Team Rynkeby.

4. juli startet en hel gjeng med syklister turen i Norge. Del én gikk fra Stavanger til Tjørhom i Sirdal - og siden fortsatte det, mil etter mil, helt til de kom til Oslo og Rikshospitalet hvor det ble stopp, for sykehuset er ett av dem som behandler barn og unge med kreft.

https://www.facebook.com/TRRogaland/posts/3010245385737428

I dag sykles det fra Kragerø til Kristiansand, en strekning på 149 kilometer. Underveis på turen er det samlet inn penger, og bare via Vipps er det kommet inn nærmere 180.000 kroner til det gode formålet.

https://www.facebook.com/TRRogaland/posts/2934670896628211