KOMMENTAR:

Om det er overraskende eller ikke er jeg usikker på, for det kommer mindre inntekter til kommunen i disse krisetidene vi opplever på kroppen.,

Det kunne imidlertid også kommet noen inntekter, i form av at bobilturister betalte for å stå på en oppstillingsplass i Randaberg, samt at det lokale næringslivet hadde fått økt omsetning i butikkene.

Randaberg kommune sier imidlertid at dette ikke virker å være aktuelt i denne omgang. Det går fram i en sak som skal opp i Hovedutvalg for nærmiljø og kultur i neste uke.

Det foreslås at dette heller kommer opp en gang i løpet av perioden, som varer frem til 2023.

Nå er jeg enig i at det strengt tatt ikke er en kommunal oppgave å stille grunn til rådighet for oppstilling av bobiler, men hvis det finnes plasser så burde det heller ikke være noe som er uaktuelt, som grusbanen ved Randaberghallen.

Da Randaberg24 fremmet dette forslaget tidligere i år var det mange som var positive til dette. Det kom mange tilbakemeldinger fra blant annet politikere.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/01/31/kommentar-hvorfor-ikke-tenke-litt-nytt-randaberg/

Blant annet derfor er det ikke nødvendig å droppe denne tanken og utsette dette. I Randaberg er det i dag rundt 38 rom å tilby turister. Det blir det ikke mange turister ut av en sommer.

Tømmestasjonen er allerede ved Randaberghallen. Jo, det kreves nok litt forarbeid - men kostnadene trenger likevel ikke bli så høye av den grunn.

Det har vært sagt at man ønsker å utvikle Randaberg slik at man også kan ta imot turister. Da må man ha steder for overnatting på plass, det som er mangelvare i dag.

I sentrum ønsker man liv også om sommeren. Det er klart at bobiler og andre turister kjører heller rett fram på E39 enn inn til sentrum, så lenge det ikke er noe sted for dem.

På diverse parkeringsplasser i kommunen går det også klart frem at parkering er forbudt for bobiler, noe som gjelder overnatting.

Hadde man hatt oppstillingsplass hadde de også følt seg velkommen til Randaberg. I dag er det ikke slik, for i dag er det mest passende å kjøre forbi Randaberg, for det er lite og ingenting å tilby dem.

Kanskje det er noen private grunneiere der ute som tar opp tråden og sier: – Jeg vil!

Men det er opp til politikerne og man må ikke følge rådmannens innstilling.

To andre aktuelle steder kan være tomta der gamle Harestad skole var. I dag er et gruslagte parkeringsplassr og det kan trolig gjøre noen enkle grep for å lage til oppstillingsplasser der. Det er også svært sentrumsnært - som bobilcampere i utgangspunktet ønsker.

Et annet aktuelt sted er litt ute på «landet». Da det ble laget sykkelsti for noen år siden ble det også laget til et område hvor man dumpet masse. Der er det så vidt meg bekjent ikke noe i dag.

Plassene kan være der - det er mer viljen til å sette i gang det kommer an på, for dette er et tiltak som ikke koster kommunen skjorta - og i tillegg vil det komme butikkene i sentrum til gode.