Ordfører Jarle Bø .|

PANDEMI:

— Vi har i møte i formiddag bestemt at hele Nord-Jæren går tilbake til de nasjonale tiltakene som gjelder for pandemien. Det er gjort en totalvurdering av situasjonen i de fire kommunene, sier ordfører Jarle Bø til Randaberg24.,

Bø er fornøyd med dagens beslutning og mener at befolkningen har gjort en solid og god innsats den siste tiden.

— Det viser at befolkningen, som på Randaberg virkelig har gjort en god jobb. Sammen har vi alle klart å slå ned smitten. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle og en hvert og ønske alle en god sommer. Samtidig skal vi huske det vi har lært det siste halvannet året, nemlig å være gode på det som har med avstand, spriting og testing. Kos dere i sommer, men vi fortsetter å se fremover til pandemien og mer gjenåpning til normale tider.@

SE ALT OM TRINN TRE HER

Dermed blir det nasjonale tiltak som gjelder i den neste tiden. Det betyr blant annet at man igjen kan komme innenfor dørene på pub etter klokken 22. Når disse nye reglene trer i kraft kan man ha innslipp til midnatt.  Det er fortsatt krav om bordservering og redusert antall gjester.

Når det kommer til hvordan man kan ha det i hjemmet, er det dette som gjelder:

Anbefaling om maks 20 gjester og oppfordring om å møtes utendørs. Ved besøk hjemme regnes ikke beskyttede (fullvaksinerte, de med 1 dose vaksine etter tre uker, de som har hatt covid-19 siste 6 måneder) med i antallsbegrensningen, men det må fortsatt være mulig å holde avstand. Beskyttede kan ha nær sosial kontakt (under en meter) med andre beskyttede og ubeskyttede som ikke er i risikogruppen.

I en felles pressemelding som er sendt ut i formiddag heter det blant annet at alle de fire kommunene har kontroll på smittesituasjonen.

— Utviklingen går rette veien, med synkende smittetall og færre med ukjent smittevei. Det gir god kapasitet på testing og smittesporing, noe som igjen gjør det mulig å begrense smittespredning på en god måte, sier ordførerne i en felles uttalelse.

De understreker at smittebildet må overvåkes nøye dag for dag, og at tiltak kan bli gjeninnført dersom det skulle være nødvendig.

Det vil fortsatt være økt kontroll med etterlevelse av smittevernreglene på serveringssteder, og økt bruk av kommuneoverlegens/helsesjefens hastefullmakt – i samråd med ordfører - til å stenge virksomheter som bryter smittevernreglene.

De oppfordrer folk til å registrere seg for vaksinetime med en gang de mottar SMS. Du kan også registrere deg på din kommunes hjemmeside.