BEDRIFTSJUBILANTEN:

I år er det 20 år siden Per Erik Haga og Svein Livar Haga startet sin eventyrlige reise. Noe som begynte med et par telt har vokst seg stadig større med årene, og nylig gikk far og sønn Haga til innkjøp av 400 km med teltvegger, flere hundre toaletter, nye møbler og flere biler. PS Selskapsutleie er med andre ord ikke redd for å satse.,

— Det som har vært kjekkest med å drive PS Selskapsutleie disse 20 årene, er alle menneskene vi har møtt opp igjennom, som vi enda har kontakt med, sier duoen i samstemt.

I starten brukte de sine private biler, den gang gikk det mye i Toyota. Per Erik glemmer aldri den gang han dro til Sirdal med henger i farens bakhjulsdrevne Mercedes. Det var like før han ikke kom seg over bakketoppen.

— Vi har faktisk fått forbud mot å kjøpe privatbil med krok, sier Per Erik Haga og ler.

Glemmer ikke orkanen ved Viste

De mimrer tilbake på oppturer som Roxette konserten på Viste og nedturer som den gang teltet røyk på Viste. Etter den hendelsen er det betonglodd som er mest utleid i fra deres varelager.

— Vi klarte oss fint gjennom det også, sier Svein Livar Haga, mens sønnen nikker seg enig.

I årenes løp har de hatt godt over 100 ansatte, utenom lokale, har Haga-duoen ofte leid inn ansatte fra Afghanistan, Polen, Syria og Litauen for å nevne noen. I tillegg har samarbeidet far og sønn, dem i mellom blitt bedre og bedre med årene.

— Vi går jo godt i sammen og har det ganske fint når vi arbeider. Far kan praktiske ting jeg ikke kan og jeg kan fakturere, noe som far ikke kan, sier Per Erik Haga.

Klarte seg gjennom pandemien

Deres siste nedturen var da pandemien brøt ut. Aldri før hadde PS Selskapsutleie fått så mange bestillinger som i 2020, det lå an til å bli litt av et år for utleiefirmaet, men så forsvant jobb etter jobb. De innrømmer begge at de to siste årene har vært deres tyngste hittil.

— Takket være at vi har holdt på så lenge og har en buffer, klarte vi oss gjennom pandemien. Aldri før har vi satset så mye som vi gjør i år. Vi gleder oss til framtiden, til de neste 20 årene, avslutter Per Erik Haga, mens far Svein nikker med hode.

Siden PS Selskapsutleie er et familieforetak er det mye som tilsier at sønnene til Per, Mads og Martin før eller siden vil ta over. Allerede nå har Haga satt dem i arbeid. Nå ser de fram til et år med mye jobb i Stavanger & omegn, og utleie av arbeidskraft landet rundt.