TUNGENES: Mye tyder på at det kan være en del å gå på når det kommer til offentlige toaletter ute ved Tungenes.

Jo, det er toalett ute ved fyret, men hver uke gjennom hele året er det også mange som er ute og går sine turer langs sjøen og turstiene man finner der.

I et styremøte for Tunge Småbåthavn nylig var dette med toaletter et tema - eller mangel på toaletter.

Jo, det er et toalett ved Sjøbruksmuseet, men det er stengt for bruk og har vært det ganske lenge. Foto: Per Thime

Styremøtet i foreningen kom fram til at fasilitetene for toaletter er utilstrekkelige ute ved det populære turområdet.

– Tilreisende til turløypen rundt Tungenes fyr parkerer ved småbåthavnen, og siden pandemien startet har toalettet ved Sjøbruksmuseet vært stengt, skriver de i et brev til kommunen.

Dette resulterer i at toaletter ved Tungenes fyr er eneste alternativ, stort sett.

Det siste stemmer ikke helt - for det skrives videre at det ved flere anledninger har skjedd at folk har kontaktet Tore Tunge, med familie, som bor på Tungenes og er nærmeste nabo til det meste der ute. Han har ofte fått spørsmål og folk kan benytte seg av hans private toalett hjemme i sitt hus.

Litt borte langs grusveien bor Tore Tunge. Han får ganske ofte spørsmål fra turgåere om å låne hans private toalett. Foto: Per Thime

– Styret i småbåthavnen vil derfor be om at toalettfasilitetene ved Sjøbruksmuseet åpnes opp for offentligheten.

I tillegg ønsker småbåthavnen et mer robust system for avfallshåndtering i det aktuelle området. Årsaken er at det ved mye besøk ofte er fulle bosspann.

– Grunneiere ved Tungenes rydder ofte bort hensatte engangsgriller og søppel som ikke får plass i dagens søppelspann, heter det fra Kai Sandes Tunge-Kvamme, på vegne av styret i Tunge Småbåthavn.