INNSAMLING: Det er ikke mange dagene siden Ventilene ved Viste strandhotell opprettet en Spleis hvor målet var å samle inn penger til en hjertestarter.

– Hotellet er nesten alltid bemannet og denne vil derfor være tilgjengelig for alle, men trygg for hærverk, stod det blant annet i beskrivelsen av innsamlingen.

Ved å ha en hjertestarter tilgjengelig på ved Viste strandhotell er ikke veien lang om det skulle oppstå en hendelse hvor en hjertestarter trengs.

De er i mål med innsamlingen. Foto: Skjermdump, Spleis.

Målet var i utgangspunktet 22.366 kroner, men for få dager siden krotet Ventilene ned summen, og nå er målet nådd.

Gymo har valgt å sponse Ventilene med å sette ned prisen med hele 5000 kroner.

Med 77 givere er Ventilene i mål med 17.500 nådd, og enda er det ni dager før Spleisen utgår.

– Det var de frivillige som satt i gang denne Spleisen, sier Elisabeth Lied, som er strålende fornøyd med at Spleisen er i mål.

Smilende fornøyd er Elisabeth Lied, som synes det er rørende at så mange har støttet oppom saken. Foto: Arkivbilde

– At deres engasjement smitter over på andre som ønsker å bidra til noe som er bokstavelig talt livreddende, er veldig rørende og fint, legger hun til.

Hotellet har begrensede økonomiske midler, og etter at ledelsen, ansatte og frivillige ved hotellet hadde øvelse i livreddende førstehjelp og hjertestarter på Ventilene Viste strandhotell fant de ut at det ville ta åtte min tur/retur for en sprek person å løpe til nærmeste hjertestarter. Dette er uten å beregne ekstra tid for å lokalisere og ta ned selve starteren. Så derfor satte de i gang med innsamlingen.