MØTE: Hovedutvalg for nærmiljø og kultur har avholdt møte torsdag kveld.

Det var flere saker oppe, og dette er noen av vedtakene.

* Veinavn: Vistehøgda har vært foreslått som navn på en liten veistubb ved rundkjøringen ned mot Viste. I kveld ble det vedtatt noe annet, for Vistekrossen er foreslått og dette ble også vedtatt.

* Byggesak: Tønnes Rygg gis dispensasjon for oppføring av nytt bolighus og ny driftsbygning på dyrket jord, og det gis dispensasjon for oppføring av bolighus nummer to på landbrukseiendom.

Fra saken heter det at dispensasjonene gis med begrunnelse at tiltakshaver har gjort en helhetlig vurdering av plassering av ny bolig og driftsbygning, og vurdert at omsøkt plassering totalt sett gir en bedre løsning i forhold til ny drift. Eksisterende bolighus nr. 2 rives og erstattes med ny bolig grunnet alder og ønske om å bedre de bo- og driftsmessige forholdene. Ny bolig skal inngå i landbruksproduksjonen. Det forutsettes at beskrivelsene som er gitt i dispensasjonssøknaden og i tilleggsinformasjonen til klagen følges, slik at det opparbeides mer dyrket jord enn det som går tapt. Vilkårene, jf. pbl § 19-2, er til stede for å innvilge dispensasjon.