LESERINNLEGG: Som listekandidater i Arbeiderpartiet var det med stor glede undertegnede, Marek Bogucki (Randaberg Arbeiderpartiet) , Laine Elin Wold (Sandnes Arbeiderparti) , Anita M. Stokdal (Time AP) og Siv Hege Lund (Sauda AP) denne uken fikk nyheten om at Arbeiderpartiet skal senke maksprisen i barnehagen med 1000 kroner i måneden over hele landet. Dette er veldig gode nyheter for alle småbarnsforeldre, som hver eneste dag kjenner på at det er vanskelig å få pengene til å strekke til! Småbarnsforeldre er noen av dem som kjenner mest på at alt har blitt dyrere og at det har blitt vanskeligere og få betalt regningene. Dette er også viktig for barna, med dette kan alle barn delta i fellesskapet, uavhengig av familiens økonomi.

Endringen vil gjelde fra 1. august 2024 og det betyr at en plass i barnehagen, vil koste maks 2000 kroner.

Legger vi til søskenmoderasjonen, vil en familie kunne ha 2 eller flere barn i barnehagen samtidig og aldri betale mer enn 3400 kroner. En familie med to barn vil dermed spare hele 23 000 kroner i året hvis vi sammenligner med 2021!

Dette viser at det har stor betydning hvem som styrer landet vårt, Arbeiderpartiet prioriterer folk sin hverdag, både nasjonalt og lokalt.

Sammen med dette og gratis kjernetid i SFO for 1. og 2. klassinger bidrar dette til at våre barn kan leke og utvikle seg i fellesskap, uavhengig av familiens økonomi. Det og ha et arbeid og gå til, er det som skaper trygghet i hverdagen, for alle. Nå kan foreldre gå på jobb og vite at barna deres har det trygt og godt, og det for en pris som er mulig og betale.

I tillegg til dette viser Arbeiderpartiet at de bryr seg om den yngste befolkningen i landet vårt. Vi tar grep og vil bruke 120 millioner kroner på mer praktisk og variert læring for 5-10. trinn. Dette gjør vi fordi vi ser at dagens skole har alt for mye stillesitting med alt for lite variasjon og praktisk læring.

Vi tror at dette vil skape en mer variert skole, der elevene lærer mer og lærer bedre. Derfor har det noe å si hvem som styrer kommunene våre, Arbeiderpartiet vil prioritere barna våre, slik at de får en god og trygg start på livet, og et godt tilbud i våre barnehager og skoler.

Alt handler om prioritering.

Vi vil bruke penger på barna våre, vi vil ikke bruke pengene på private firmaer som profiterer på vårt velferdssamfunn, hvor eierne tar ut millionbonuser!

Barna skal alltid komme først.

God Arbeiderpartipolitikk er trygghet i hverdagen, for alle, ikke minst våre barn.

Marek Bogucki - listekandidat Randaberg og Rogaland Arbeiderpartiet