PENGER: Regjeringen bevilger i dag 100 millioner kroner mer til idretten, for å inkludere flere i områder der de sosioøkonomiske forskjellene er store.

Midlene skal utjevne forskjeller og gjøre det lettere for idrettslagene å inkludere barn og ungdom som står utenfor. Det kan blant annet gå til å senke kontingenter og bidra til utlånsordninger.

Randaberg kommune får vel 147.000 kroner.

– I en tid med presset økonomi er jeg glad regjeringen prioriterer barn og unges deltakelse i idretten. For Arbeiderpartiet er det viktig at alle skal med. Nå får nettopp flere muligheten til å være med også her i Randaberg. Dette vil bety mye for barnefamiliene i Randaberg, sier Ingvild Lundbakk Denut.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (AP) sier dette:

– Nå er det flere familier enn før som sliter med å betale kontingent og utstyr. Over hele landet tilbyr idretten verdifulle fellesskap. Vi vil at flest mulig skal få mulighet til å oppleve både mestring, helse og tilhørighet. Derfor er det 100 millioner ekstra til idretten

FAKTA:

** 90 av millionene går til kommuner med over 200 barn som lever i lavinntekt. ** 10 av millionene er fordelt på idrettskretsene for å kunne fordele til idrettsrådet i kommuner som ikke kom med innenfor de 90 millionene.