PRISSETTING: – Da jeg var liten var det gratis. Så jeg fikk litt vondt når vi nå må betale 100 kroner for et klippekort på 4 klipp, altså 25 kroner for en aktivitet på selveste 17. mai, barnas dag.

Det skriver en innbygger i Randaberg i en mail til Randaberg24 etter 17. mai arrangementet på Viste.

Vedkommende mener det burde vært mulig med rimeligere klipp, som 10 klipp for 100 kroner.

– På den måten ville det vært mer inkluderende for de familier som har dårlig råd. På Viste måtte en familie med 3–4 barn ut med 100 kroner for hvert av barna, det er mye for bare fire klipp per kort.

Hun forteller videre at hun selv fikk vondt av sitt barn underveis.

– Barnet mitt ønsket å prøve igjen og ogjen og brukte opp klippekortet på et blunk. Det å si til barnet «nei, det blir for dyrt, vi kan ikke prøve flere fordu har brukt opp kortet ditt», det merket jeg at var ikke noe gøy å si.

Foto: Per Thime

Vedkommende legger til at hun har full forståelse for at lagene stiller til dugnad og skal ha en inntjening på det de gjør.

– Men at det koster så mye for én aktivitet som er så enkel å rask, det er litt kjipt og det er kun barna det går utover.

Randaberg24 sjekket ut med 17. mai komiteen fredag morgen. I en samlet melding fra hele komiteen heter det:

«17. mai komiteen gjør sitt ytterste for å få til et best mulig arrangement innenfor de økonomiske rammene vi har fått tildelt. Komiteen tildeler oppgaver til ulike lag og foreninger som får mulighet til å tjene noen kroner til en «slunken» klubbkasse og flere lag- og foreninger setter stor pris på disse oppgavene . I år ble oppgaven«leker for barn» tildelt RIL Fotball, (Jenter 13 og gutter 17). Oppdraget blir utført på dugnad av foreldre og inntektene tilfaller de nevnte lagene og klubben. Klippekortet (som de selv utarbeidet) oppfattet vi som svært populært, men vi har ikke tatt stilling til prisen. Komiteen gjør alltid en evaluering av arrangementet i etterkant og vi vil selvsagt gjøre endring eller eventuelle tiltak til neste år, om vi ser det som nødvendig. 17. mai komtieen har som mål at nasjonaldagen skal være en flott festdag for alle»!