HELSE: John Almås har mange baller i luften, og planlegger stadig noe nytt. I disse dager har han av en faggruppe bestående av en psykolog, en psykiater og en psykiatrisk sykepleier fått i oppdrag å etablere en forretningsplan.

— Nå venter jeg på å få investorer med på lage, finne lokasjon og hente økonomiske midler til å etablere PPU her i Randaberg, sier John Almås.

Han mener at det er et stort behov for private klinikker i Rogaland, og har sett at tilsvarende klinikker på landsbasis opplever en formidabel vekst.

Foto: Simen Ingemundsen

— Målet er å få klinikken opp å gå i løpet av 2023, og lokaler på Randabergsletta er i tankene, sier Almås og legger til.

— Det skal være en klinikk uten terskel, så en slipper å dø i køen før en får den hjelpen og behandlingen som trengs.

Almås forteller at han selv har erfaring med psykisk helse og kjenner til personer i nære relasjoner som sliter psykisk. Han har fått tommel opp fra flere, men mye skal enda på plass før en slik klinikk kan åpne.

— Jeg tok på meg dette oppdraget med glede, og vet det er et stort og utfordrende ett, men jeg brenner for psykisk helse og ser fram til å få dette opp å gå i nær framtid, avslutter Almås.