KULTUR: Det er litt av hvert som skjer på Varen kulturscene denne høsten, et innholdsrikt og varierende høstprogram.

— Enda er det en god del småting som venter, men programmet på Varen kulturscene er så og si spikret, sier Torgeir Nes.

Høsten starter i september med Arne Treholt og hans spionasje-foredrag, samme måned blir det en hyllest av Sir. Elton John som har 50 år bak seg som artist, og som i disse dager fullfører sin avskjedsturné.

Merk deg på sistnevnte arrangement kommer ikke artisten selv.

Kvindesland & Skjæveland begynner å bli klar til å lede jubileumskonserten. Her med produsent Aril Schøld. Foto: Simen Ingemundsen

November måned starter med en hyllest til den verdensberømte svenske tenoren Jussi Bjørling og få dager etter kommer Svein Tindberg for å holde sin nye oppsetning «Gudspartikkelen».

Desember er det klart for alle julekonsertene, og de som alt er lansert er Rita Eriksen og Dag Vagle sin konsert «Vinterlys» og Christmas with Nordic Tenors besøk på kulturscenen.

Torgeir Nes kan også fortelle at festivaluken på Varen kulturscene heller ikke er langt unna, da kommer blant annet Stavanger Symfoniorkester for å holde konsert på kulturscenen, det blir «tatle»-show om bygda og en jubileumskonsert. Med andre ord en innholdsrik festivaluke er i vente i september måned.