KOMMUNER: Kommuneindeksen ble lagt fram under Arendalsuka i dag, hvor Agenda Kaupang leverte fra seg rapporten.

Agenda Kaupang er et norsk, medarbeidereid konsulentselskap som tilbyr analyse, utredning og rådgiving innen områdene ledelse, styring, økonomi, organisasjonsutvikling og digitalisering.

Kommuneindeksen sammenligner både kostnader, tjenestekvalitet og finanser i norske kommuner. Som vanlig er det kommuner som er bedre enn andre.

Randaberg kommune kommer godt ut på den ene delen av rapporten, men ikke spesielt bra sett under ett.

Delen Randaberg scorer best er på kvalitet i tjenester. Her er Randaberg på 20. plass i hele landet.

Denne delen av rapporten er best for Randaberg kommune og dreier seg om kvalitet på tjenester. Foto: Skjermdump fra Agenda Kaupang

Rapporten, eller undersøkelsen dekker flere områder kommunene blir målt etter.

Det forelligger også en totalrapport samlet sett. Der er Randaberg kommune bare på 188. plass av alle landets kommuner.

– Vi gjør ganske mye bra på Randaberg, mens vi også har ting å gå på. Det er et nyttig verktøy for oss i kommunen å ta med videre. Når det gjelder at vi leverer god kvalitet på tjenester og scorer høyt der, så gleder det oss. Så skal vi jobbe for å bli bedre på andre områder vi ikke treffer like bra på, sier ordfører Jarle Bø til Randaberg24.

Alle kommuner blir målt etter laveste kostnader, beste kvalitet, mest effektiv, beste finanser og hvilke kommuner som er best styrt.

Totalt sett er det Gjerdrum kommune som kommer best ut av kommuneindeksen. Beste lokale kommune Klepp som kommer ut på en fin 5. plass. Sandnes er den beste «storbyen» og er på 24. plass totalt sett. Stavanger er på 37. plass.

SJEKK HELE OVERSIKTEN HER