FOTGJENGERE: Liam går på Harestad skole, og opplevde i går å tryne på sykkelen da han syklet på det nye fotgjengerfeltet på Torvmyrveien. Moren hans Siri Garathun-Bonner forstår ikke logikken med den nye løsningen på Torvmyrveien og hennes sønn er ikke den eneste som har skadet seg på veien.

— Dette fotgjengerfeltet er helt unødvendig. Helst skulle de jevnet det ut, for slik det er nå er helt håpløst, sier Siri og ser på sin sønn som har kuttsår på kneskåla.

Liam er oppgitt over det nye fotgjengerfeltet og håper det vil forbedres slik andre slipper å skade seg. Foto: Simen Ingemundsen

Siri jobber på Harestad skole, og har hørt flere av elevene, deres foresatte og lærere klage på veien. Selv har hun sett et par stykker falle stygt på fortauet.

– Jeg har faktisk ikke lyst til å sykle denne veien lengre. Jeg tar heller en større omvei for å unngå å falle igjen. Ble skremt da jeg møtte bakken. Det er faktisk helt håpløst å sykle her, sier Liam som mener et jevnt fortau og et skille malt i hvitt hadde vært mye bedre.

Nå håper mor og sønn Garathun-Bonner at politikerne i fylket og lokalt ser på dette. Ikke bare tenker de på seg selv, de tenker også på bygdas eldre, blinde og svaksynte.