– Dette var aldri tanken min da jeg engasjerte meg rundt skolestrukturen

Hun var engasjert under debatten om skolestruktur i Randaberg, men nå er det lokalpolitikk for Sissel Oanæs Dahl.

Sissel Oanæs Dahl takket ja til å stå på lista til Venstre når det skal være lokalvalg.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

LOKALPOLITIKK: – Da jeg startet engasjementet i skolestrukturen, var aldri tanken min å gå inn i politikken. Jeg ville engasjere meg for de minste som ikke hadde en stemme i den saken, samt for lærere og foreldre som var imot å rive skolen uten å bygge en ny. Underveis i denne prosessen har jeg snakket en del med politikkere som sier jeg må engasjere meg i politikken, forteller hun til Randaberg24.

Kampen hun var med på hjalp, for gamle Harestad skole blir ikke revet. Sammen med flere hundre andre engasjerte hun seg - og hun opprettet også en side på Facebook som i dag har rundt 1.000 følgere.

Lang prosess

Nå er det altså lokalpolitikk som skal gjelder for Oanæs Dahl.

– Det har vært en lang prosess og mange runder med meg selv om jeg ønsker dette, for det kan bli mye jobb. Jeg tok endelig avgjørelse for kun en måned siden. Ønske om å bidra til en god kommune, med gode tilbud til alle, overbeviste meg til slutt. Det som engasjerer meg er barn, ungdom og eldre.

I det daglige arbeider Sissel Oanæs Dahl ved Små Øyeblikk, men i fortsettelsen blir det også mer politikk, for partiet Venstre.

på – Noe spesielt du da vil engasjere deg for?

– Jeg har et stort omsorgsgen, for det å hjelpe andre gir meg mye tilbake. Når det gjelder politikk så ønsker jeg å bidra videre med at barn, ungdommer og lærere skal ha gode skoler. Min hjertesak er barn som trenger tidlig innsats. God og trygg oppfølging for de barna som trenger det mest av ulike årsaker. Å spare her vil ofte straffe oss på sikt. Videre har de eldre en stor plass i hjertet mitt, her må vi ha nok sykehjemsplasser for dem som trenger det, ha fokus på å ha rett kompetanse på riktig plass, ha gode kvalifiserte ansatte som trives i jobben sin, finne gode løsninger for de eldre som ønsker å bo hjemme.

Hun forteller videre at mange eldre som må bo hjemme alene, sliter med ensomhet.

– Her håper jeg i årene som kommer at man kan finne gode løsninger for at de skal få et mer innholdsrikt og godt liv. Idag har vi enormt mye godt arbeid gjennom frivillighet på Randaberg for eldre, barn og ungdommer. Det syns jeg er veldig bra, og håper ennå flere etterhvert kan bidra og hjelpe til. Kanskje bli en besøksvenn for de eldre og hjelpe med handling, en god samtale og lage mat til dem.

Ungdomsklubb

Når hun nå har takket ja til å stå på Venstres liste forteller hun videre at det er så mye som egentlig engasjerer henne i lokalmiljøet. Hun er opptatt av at det blant annet er behov for flere natteravner i kommunen - og flere frivillige til Frivillighetens hus for unger mellom 5.-10. år.

– Etter hvert håper jeg at vi får til ungdomsklubb for ungdommen, de trenger et sted på kveldene å kunne være sammen slik vi hadde i min ungdomstid med ungdomshuset. Ungdomshuset ga enormt mye for ungdommene, godt samhold og kjekke aktiviteter. Svein Livar Haga var en ildsjel på dette området. Han hadde enormt omsorg for alle ungdommer, spesielt de som trengte ekstra oppfølging og hjelp. Han er mitt forbilde fra ungdomstiden. Jeg håper også at når det kommer ny skatepark, at det går an å lage et område ved denne parken hvor hele familien kan samles for felles aktiviteter for barn og ungdommer.

Hun har egentlig ei lang liste foran seg med saker og ting hun brenner for, noe hun nok kommer til å ta med seg inn i en valgkamp, hvis ambisjonene er en plass i kommunestyret for neste periode.

– Når det gjelder plass i kommunestyret, så har jeg ikke tenkt så langt, men hvis innbyggerne ønsker meg dit, må de stemme meg dit enten ved å stemme på partiet eller gi meg personstemme, som det heter. Jeg vil iallfall gjøre mitt beste inne i politikken for saker som jeg brenner mest for.

Publisert: