HJELP: Da det var treff for eldre på puben her om dagen, var også Janet Tunge og mannen Ben Tore innom og hilste på, men de fortalte også om hjelpearbeidet gjennom det som heter Sunflower.

– Sunflower ble startet i 2016, med fokus på jenter i Nairobi i Kenya, nærmere bestemt i Mathare - det som er en bydel nordøst for hovedstaden, sa Janet under presentasjonen av prosjektet.

Her bor det mer enn en halv million mennesker og er regnet som et slumområde med sanitærforhold som er forferdelige.

Gjennom Sunflower-prosjektet som Janet driver ble det satt fokus på å hjelpe. Det er jenters skolegang det dreier seg om.

– Nå følger vi opp 15 jenter som bor i fosterhjem, og vi hadde lyst å fortelle dere litt om det vi bidrar med, sa hun til de fremmøtte på puben torsdag ettermiddag.

– Vi Sunflower betalte en stor del av denne vannkiosken som nylig ble tatt i bruk, forteller Janet Sande. Foto: Cindis Hope

Hun fortalte om arbeidet som gjøres - og at det i Kenya er betaling for skole tre ganger hvert år. I januar var det innbetaling av 16.000 kroner, noe som Tunges Sunflover-prosjekt sto for.

– Hvert år har vi en stor innsamling, det skjer på idrettshuset her i Randaberg og vi har hver gang fått inn mer enn 100.000 kroner på hver av de fire festene vi har arrangert til nå, noe vi synes er helt fantastisk bra.

Hun fortalte videre at de i dag har 10 fadderbarn, blant annet fordi det er mange som er med som givere.

– Noe av det siste er at vi har vært med å bygge opp en vannbrønn (bildet over). Når den nå er på plass så betyr det at mange får sitt daglige vann. I tillegg bidrar vi blant annet med frukt, grønnsaker, fisk og mer til. Videre er det kjøpt inn utstyr som det wer behov for, som for eksempel til skole, medisiner, madrasser og mer. Vi har også deltatt i oppussing av både hus og skole.

Ben Tore Tunge, Cindi Lynn Mendoza (Cindis Hope) og Janet Tunge. Foto: Cindis Hope

Hun fortalte også at de to senest var i Kenya i oktober i fjor.

– Da var vi nede for å følge opp jentene våres. Målet for fosterhjemmet som vi er involvert i er å gi jentene en utdannelse og en trygg plass å bo sammen med fostermamma Miriam. Vi skal ned dit igjen og for oss blir det tur i november, rette etter neste innsamlingsfest på idrettshuset.