TV-STJERNER: Lokalpolitikerne Ingvild Lundbakk Denut (Ap) og Kjell Nordbø (KrF) var nylig på den tyrkiske TV-kanalen «MC Haber» i forbindelse med deres besøk hos familien Bulut. Sammen brøt de fasten en ettermiddag i mars.

Under fasten fikk de hvert sitt fat som takk for at de valgte å bryte fasten sammen.

– Dette kom overraskende på meg, det hadde jeg ikke forventet. Hadde ikke trodde at mitt besøket hos Bulut skulle havne på tyrkisk TV, sier en positiv Kjell Nordbø når vi gjør han oppmerksom på innslaget hos «MC Haber».

– Jeg hadde en veldig flott aften hos familien Bulut, og synes det er interessant å møte mennesker med en annen religion og fra en annen kultur, sier Kjell Nordbø, som skulle ønske at alle i Randaberg kunne ha en innvandrer som venn.

Kjell Nordbø (KrF) fikk gave, et fat. Foto: Skjermdump fra Youtube-kanalen til «MC Haber».

Ingvild Lundbakk Denut var hun som gjorde oss oppmerksom på TV-innslaget.

– Jeg syns det var virkelig gøy at dette kom på tyrkisk tv. Det sier for meg noe om hvor viktig det er å møte våre nye landsmenn med respekt og nysgjerrighet på deres kultur. Det viser bare hvor stolte og glade de er for at de fikk dele noe av det som er aller viktigst for dem på en fin og inkluderende måte, sier Denut, og sammenlikner det med da hun bodde i Paris.

– Vi feiret 17. mai ikledd bunader. Franskmenn stoppet oss på gata, skrøt av kjolene våre, spurte om nasjonaldagen vår, og viste interesse for vår norske kultur, forteller hun.

Visste du at Frankrikes nasjonaldag mest av alt er en militær oppvisning. Det setter ting i perspektiv når vi nordmenn feirer nasjonaldagen med barnetog.

– Generelt er jeg oppriktig nysgjerrig på andre kulturer, andre måter å gjøre ting på, og det å bli kjent med folk som har andre tradisjoner beriker meg, sier Denut og avslutter med en oppfordring.

– Neste år håper jeg flere av lokal politikerne har anledning til å delta. Når vi er med på å bygge fremtidens Randaberg så er det nødvendig å heve blikket vårt slik at alle som ønsker å delta får være med på tvers av kulturell tilhørighet.

I klippet under kan du spole til 27:50 for innslaget fra Randaberg.