PRODUKSJON: Når det skal spilles, det som omtales som sesongens begivenhet i volleyball, Final Four, blir det tv-produksjon som det pleier. Men denne gang skal det spilles i to haller. hovedhallen og treningshallen i Randanberghallen.

Mediaproduksjon skal under Final Four produsere 8 kamper.

– Produksjonene skal foregå i begge hallene, noe som er nytt for oss. Lagene skal bidra med kommentatorer, men nytt denne gang er at vi tar med oss en ekstra mann som teknisk ansvarlig. Han har ansvar i utgangspunktet for produksjonen i hall 2, forteller Martin Sunde, han som startet opp selskapet som han driver ved siden av sin faste jobb - og hvor Randaberg Volleyball er en av flere kunder.

Fredag og lørdag skal det spilles åtte kamper totalt, hvor det blir produsert med ett kamera i hall 2, med grafikk, og kommentering.

– I hovedhallen, hvor Randaberg spiller blir det normal produksjon med 3-4 kamera, og bilde på storskjerm i hallen.

Det er mye man skal gjøre før kampene spilles - og det startet torsdag med å gjøre seg klar.

I kveld var det rigging av utstyr før Final Four i volleyball. Foto: Per Thime

– Vi gleder oss utrolig mye til denne jobben. Vi syns det er utrolig kjekt å produsere sluttspill og spesielt finalene som i utgangspunktet er lineær produksjon. Altså skulle gått ut på riksdekkende tv. Mediaproduksjon har allerede jobbet noen uker med dette og vi er rigget og klare for testing hele fredag, avsluter Sunde.

Det er åtte lag som er med i Final Four, fire kvinnelag og fire herrelag. Randaberg er med i begge klasser og er favoritter til å vinne - til å bli seriemestre etter lørdagens kamper.