KREFT: Høsten 2020 fikk Grødem menighet en ny ungdomsarbeider, Jarle Alsvik. Nå fire år seinere forlater han jobben for å studere teologi på ViD. Det blir hans første studie på høyskole/universitet, noen han virkelig ser fram til.

– Opprinnelig er jeg utdannet elektriker ved videregående skole, og videreutdannet meg til å bli elektroingeniør ved teknisk fagskole, forteller Alsvik.

Han har hatt noen fine år i Grødem menighet, og er glad for at han har betydd noe for ungdommen. Spesielt løfter han fram konfirmasjonsarbeidet som noe han kommer til å huske for resten av sitt liv.

– Det er mange grunner til at jeg begynte som ungdomsarbeider i Grødem menighet. En av grunnene var at jeg har den kristne troen, og det er mye derfor jeg nå skal begynne å studere. Så har jeg et hjerte for ungdommer, og ønsker at de skal bli kjent med Jesus.

Jarle Alsvik trives i Grødem kirke, her fra 2022, bare en måned før han fikk den nedslående og sjokkerende beskjeden. Foto: Arkivbilde

Jarle Alsvik ser på det som en ære å få henge med ungdommen, og anbefaler dem som ønsker å skape et kristent miljø for ungdommen om å søke en stilling som ungdomsarbeider i kirken.

– Jeg selv kommer fra et lite sted i Kvinesdal kommune, og husker hvor mye presten betydde for oss syv som konfirmerte oss samtidig.

Men de siste årene har ikke vært enkle for Jarle Alsvik, april 2022 skulle han til sin svigermor på Kvitsøy. Da hans kone spurte om de skulle ta bilen over, eller la den stå igjen på Mekjarvik forstod Alsvik ingenting. Kona ble plutselig bekymret og det bar avsted til legevakten.

– Der fant de ingenting, så jeg ble sendt videre til MR, og det var da de oppdaget hva som var galt.

Mai fikk Jarle Alsvik, hans kone og deres barn den nedslående og sjokkerende beskjeden om at han hadde svulst på størrelse med en tennisball på hjernen og svulst med to prosent cellevekst på bukspyttkjertelen. Det var kona hans som ønsket celleveksten bort, uten henne vet ikke Alsvik om han hadde vært i live i dag.

Alsvik sammen med kona. Foto: Privat

– Jeg tok det ganske rolig, for legene var positivet og holdt motet mitt oppe. Det var verre for min kone, som slet seg gjennom en periode på et år.

Først tilbragte han en uke på Stavanger Universitetssykehus, før det bar av sted til Haukeland Universitetssykehus i Bergen for operasjon.

– Underveis i prosessen med å bli frisk må jeg takke alle mine kollegaer som var der for meg, blant andre prest Svein Nybø, og Liv Helene Austbø og Reidun Goa.

For mens Jarle Alsvik lå syk, skulle det være konfirmasjon i hjemmet, for en av hans døtre. Austbø og Goa hjalp til med å servere, mens Nybø tok seg av det utendørs; klippe plen og plante blomster i blomsterkasser.

– Svein Nybø er en fantastisk person, både hjelpsom og en god samtalepartner. Han har et godt hjerte. Så jeg vil takke alle mine kollegaer, Grødem menighet har et fantastisk arbeidsmiljø, der alle støtter oppom hverandre, avslutter Alsvik.