Dette hører til sjeldenhetene - bilister tatt for å kjøre for fort i sentrum

Det er svært sjelden kost at det er politikontroller i sentrum, men i formiddag var det politikontroll hvor polititjenestemennene hadde stilt seg opp på torget.
  • Per Thime
Publisert:

LASERKONTROLL: Rundt seg hadde de tre politibetjentene både blomster, fontene og gårdsutsalg, men det var farten de sjekket - trolig første gang det har skjedd med oppstilling på torget i Randaberg.

— Vi hadde en kontroll for et par uker siden, litt lenger borte, men da var det mobilbruk som ble sjekket, sier politibetjent Andreas Kverneland.

I dag var det farten som ble sjekket, i 30-sonen som starter før kommunehuset.

— Laseren peker mange meter og vi vet at det ikke er politi ved lensmannskontoret og tenkte at vi skulle sjekke ut hvordan kjøringen er her i sentrum i 30-sonen. Foreløpig er det to bilister som er tatt for å ha kjørt for fort, men ikke langt over 30, sa han klokken 10.40.

Nyinnflyttet randabergbu, politibetjent Andreas Kverneland var en av tre som hadde kontroll i formiddag.

— Trafikk er alltid noe vi sjekker og vi vet at det er en del trafikk her i sentrumsområdene og mange gående. Dette blir også en test for å se om i skal foreta oss flere kontroller her. Vi er jo ellers se både på Goaveien og Torvmyrveien ved anledninger, blant annet.

Da kontrollen var avsluttet var det noen som hadde tråkka litt for hardt på gasspedalen.

— Ved kontrollslutt kl 11.00 var fire sjåfører ilagt forenklet forelegg for høy fart. Høyeste hastighet 38 km/t i 30-sone, melder politiet på Twitter.

Senere rettet politiet høyeste fart til 48 kilometer i timen.