Fire fikk bruksforbud etter dagens kontroll på Sokn

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

SOKN: Fra tid til annen har Statens vegvesen kontroll på Sokn, og i formiddag ble totalt to tunge og åtte lette kjøretøy kontrollert med fokus på bedre trafikksikkerhet. For alle skal komme trygt fram på norske veier. Kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i bransjen og yrkessjåførenes arbeidsvilkår.

Statens vegvesen melder at vogntog var feilmerket med tanken på bredde, og en overlastet semitralle hindrende skilt i frontruten. Her måtte fører laste ned og flytte på lasten slik at han kunne få kjøre videre etter han hadde ordnet sikt og skilt. En annen lastebil måtte sikre sin last bedre før videre kjøring.

Førerrett ble også kontrollert i dag, og en fører ble anmeldt for å kjøre personbil med tilhenger. Det mange glemmer ar at tilhenger som var lovlig på sin eldre bil som gikk på bensin/diesel er at nye El.bilen veier mer og da kreves det førerrett på dette. En fører måtte fjerne solfilm på sin personbil og feste sikkerhetswire mellom bil og tilhenger.

En personbil med tilhenger måtte sette fra seg tilhenger pga manglende bremser på tilhenger. Kontrollen viste ellers at de aller fleste har sine kjøretøy i orden.

Resultat etter dagens kontroll:

Antall tunge kjøretøy over kontrollplass: 2

Antall kontrollerte lette kjøretøy: 8

Antall kontrollerte for bruk av bilbelte: 0

Antall bruksforbud: 4

Antall avskiltinger: 0

Antall dekkgebyr: 0

Antall overlastgebyr: 1 (5150kr)

Antall bilbeltegebyr: 0

Antall øvrige gebyr: 0

Antall anmeldelser: 1

Antall kjøretøy med skriftlige mangler: 6