STRANDHOTELLET: Sommer betyr leirtid for betjeningen ved Viste strandhotell. I år er det 20 år siden ekteparet Lied startet et leirtilbud i Oslo. Noe som øyeblikkelig vokste seg stort og i dag har blitt en stor del av strandhotellet på Viste.

Nå som det er 20-årsjubileum tilbyr hotellet i samarbeid med Haugesund kommune et leirtilbud for de familiene som ikke har råd til å gjøre noe for barna.

— Nå som vi tilbyr leir for barn helt ned i 7-årsalderen, leirer for ungdom, leirer for familier, arbeidstrening, språktrening og arbeidsutprøving har vi skapt et hotell med tilbud fra a til å, sier Madeleine Nordhus Strøm som for aller første gang har tatt ut ferie for å hjelpe til som frivillig.

Rommene i leirfløyen er klar, neste uke er det duket for sommerens første leir. Foto: Simen Ingemundsen

Totalt er det 8 leirer i vente denne sommeren, og tilbudene for dem som tar i bruk leirene er blant annet tur til Kongeparken, bowling, kino, klatring, sup-brett og vannaktiviteter både på Lima-vannet og inne i majestetiske Frafjord. Det er med andre ord litt av hvert deltakerne på leirene får oppleve.

— Det er Kirkens Bymisjon som dekker utgiftene. Målet er å gi sårbare barn og familier med dårlig rå et tilbud som gir dem opplevelser de sent vil glemme. Det er givende å se hvor mye glede det er hos barna som deltar på våre leire. Bygge dem opp, se mestring, komme innpå dem og dele opplevelser sammen med dem er et privilegium for oss, avslutter Strøm.

Totalt er det 900 barn og unge som får delta på tilbudene Viste strandhotell har i løpet av året, og ventelistene til barneleir bare vokser og vokser hvert årene. Helst skulle betjeningen ved Viste strandhotell hatt et leirtilbud for «hvem-som-helst», men det er først og fremst de sårbare og de med få ressurser som får bruke tilbudet.

Det er enda ledige plasser på noen av leirene, og flere frivillige trengs. Denne sommeren kommer det også 20 ungdommer fra Bergen sitt sommerleir konsept V13 for å sjekke ut tilbudet i Randaberg, som betjeningen ved strandhotellet er rimelig stolt over.