AKTUELT: – Dette er jo blitt en god og ikke minst viktig møteplass for mange en uke i august. Jeg skal selv ned som ordfører på offisielt oppdrag for vår kommune og ser fram til å ta del i flere ting mens jeg er der, sier Jarle Bø (Sp) til Randaberg24.

Rundt 1000 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år.

– Det er ganske mye jobb og forberedelser som gjøres i forkant, noe jeg har gjort en stund. Når jeg kommer på plass vet jeg hva jeg skal og samler mye kunnskap den tiden jeg er der. Dette dreier seg mye om demokratiet vårt, hvordan vi skal utvikle oss videre som kommune, for eksempel innen det som har med sentrumsutvikling å gjøre.

I Arendal i neste uke møtes aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

– Fra vårt distrikt er de fleste kommuner representert og sammen skal vi delta på flere arrangementer. Næringsforeningen i Stavangerregionen skal nedover med Rygerelectra, og dermed skal vi blant annet snakke om det grønne skiftet. Båten til Rødne skal ligge i Pollen og blir selvsagt også en viktig samlingsplass.

Rygerelektra blir et viktig samlingssted i Arendalsuka. Foto: Øyposten

Førstkommende mandag er det Stortingspresident Masud Gharahkhani som åpner Arendalsuka. I løpet av uka skal det være et tettpakket program.

Flere av debattene skal være om bort på Rygerelektra. Det er også andre fra Randaberg som skal være med, som tidligere minister Iselin Nybø. Hun skal blant annet medvirke som programleder for debatt om energihovedstaden Stavanger, om Norges nye rolle i den europeiske energimixen.

Tidligere ordfører på Randaberg, Tom Tvedt, skal også delta, som leder av Norsk forbund for utviklingshemmede - NFU. Tvedt er en av deltakerne i debatten som dreier seg om retten til å velge hvor en vil bo - som utviklingshemmede. I den debatten skal også flere stortingspolitikere delta.