Gjør seg klar for mye moro og en viktig elevaksjon

Harestad skole er i dag klar for å sette i gang sin årlige solidaritetsaksjon, Hei verden! Dino Serdarevic og Øystein Gundersen har mye på programmet -. og inntektene går til prosjekt i Laos. Det er også store muligheter for at rektor Petter Hagen blir å se i både gult hår og dynket i klissete sjokoladesaus.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

SKOLEAKSJON:

Det blir ikke helt som vanlig, men flotte aksjonsdager skal det bli i år også for elevene ved Harestad skole. Allerede i dag er det nemlig aksjonsstart, for Hei verden! aksjonen.,

– Det blir annerledes, men det blir selvfølgelig kult for alle dem som har lyst å være med, sier lærer Øystein Gundersen til Randaberg24.

<strong>Sammen med Dino Serdarevic er det blant annet opprettet en hjemmeside som skal brukes flittig under de fire dagene.</strong>

Støtter næringslivet

– Vanligvis har vi bedt om kaker, vafler og sponsorstøtte i forbindelse med aksjonen. Gitt de restriksjoner som er, så blir det ikke på den måten i år, forteller de.

Det er nemlig bestemt at man heller skal bruke noen kroner for å støtte det lokale næringslivet i kommunen.

– Vi ønsker også å gi noe tilbake, for vi vet det er mange som har slitt i koronakrisen. Derfor kommer vi blant annet til å bruke gavekort til bruk i lokale butikker i sentrum. For hver «10.000-lapp» skal vi kjøpe blomster som vi ønsker å gi f.eks til sykehjem, sier de.

For å bruke noen penger, må man også få inn penger - og her er det flere muligheter som elever, foreldre, venner og besteforeldre kan delta i. Mye av aktivitetene skjer torsdag.

* Elevstyrt uteaktivitet

* Vasking av biler

* Panting av flasker

* Urtevandring

* «Rektor-challenge»

* Konkurransen «før og nå»

* Salg av elevprodukter

– Det er mye spennende å være med på, som utfordringen som er gitt til rektor Petter Hagen. Etter forskjellige innsamlede beløp skal han gjøre en utfordring, som den da de første 1.000 kronene er samlet inn - det er da rektor skal synge over høytaleranlegget på skolen.

Rektor blir klissete

Og ikke nok med det, for Petter Hagen må også regne med å få dusinvis med våte svamper på seg, farge håret gult og at han blir dynket i sjokoladesaus av 10. klassingene etter at det er samlet inn 10.000 kroner.

– I fjor samlet vi inn 40.000 kroner og vi har satt oss et mål om å minst doble det beløpet, men håper faktisk på 100.000 kroner til prosjekt i Laos, sier de to godt engasjerte lærerne.

De ønsker også å trekke fram konkurransen som dreier seg om bilder.

– Vi vet det er mange som har bilder fra mange år tilbake, som er tatt forskjellige steder i Randaberg. Det er et ønske om å gjenskape gamle bilder fra før i tiden - til å gjøre dem like i dagens utgave. Det tror vi kan bli en populær aktivitet. Den varer litt lenger og avsluttes neste onsdag.

Gikk på Harestad

– Og husk den store vaskedagen. Rundt Randaberg Arena på flere stasjoner stiller elevene som bilvaskere. Joda, dette skal bli bra og husk at dere finner mer informasjon på vår aksjonsside.

På nettsiden kan dere også se et intervju med helseminister Bent Høie - som var elev ved Harestad skole.

Link: Aksjonssiden