Kommunen sier det ikke går på trafikksikkerheten løs, andre er uenige i det

Oppgradering av uteområdet ved Solbakken sykehjem nærmer seg slutten. Ved siden av ligger barnehagen, hvor noen er bekymret hvis det kommer opp gjerder langt og rundt hageområdet. |
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

TORVMYRVEIEN:

Det nærmer seg sluttførelse av uteområde ved Solbakken sykehjem - i arbeidet som frisker opp området mye.,

Randaberg24 hadde i påsken en bildeserie om forandringene og bilder som viser de fleste sider arbeidet som er gjort eller som skal avsluttes.

https://randaberg24.no/2022/04/17/siste-rest-gjenstar-solbakken-sykehjem-med-flott-oppgradering-utendors/

Ved siden av ligger Solbakken barnehage - og der er det foreldre og ansatte som er  bekymret for det som har med trafikksikkerheten å gjøre. På bildene viser noen søyler som går langs området og rundt svingen mot barnehagen. Her blir det gjerde - ganske høye.

Flere mener dette vil bli trafikkfarlig, hvis tanken er høye gjerder. Det vil ta mye av sikten, mener noen.

Dette finnes det imidlertid en plan for. Det blir gjerder, men det blir også andre ting som det er tatt hensyn til.

— Den videre planen er å fortsette det gode arbeidet som er i gang - hvor det etter hvert kommer tømrere til for å sette opp gjerde langs hageområdet og rundt noen meter av svingen opp mot barnehagen. Gjerdene skal være 180 centimeter høye, sier Heidi Høyland Tjelta, ingeniør i Veg og park i Samfunn og kultur.

 Heidi Høyland Tjelta, ingeniør i Veg og park i Samfunn og kultur.

Hun kan også berolige dem som har vært bekymret for det som har med trafikksikkerheten å gjøre.

— Dette skal ikke gå på trafikksikkerheten løs i det hele tatt. Det er gjort et grundig arbeid på forhånd hvor alt det viktige skal være på plass. Det blir gjerder, men dette kommer ikke i konflikt med noe - og er ikke sikthindrende.

Randaberg24 har også snakket med styrer i Solbakken barnehage, Siv Tone Gya Klüver, etter kontakten med kommunen i dag.

— Jeg hører hva du sier, men dette er fortsatt noe som bekymrer oss, både foreldre og ansatte. Vi har snakket med dem som jobber med oppgraderingen, men svaret er det at de ikke kan gjøre annet enn det de blir satt til å gjøre. Dette er en utkjørsel som har vært utfordrende i alle år. Når det kommer opp et nesten to meter høyt gjerde, da kan det etter vårt syn se ut til å bli verre - til tross for det kommunen sier, forteller styrer i barehagen.

Publisert: