FØLGER: Det betyr at trenden man har sett de siste årene fortsetter, langtidsfraværet øker, og at korttidsfraværet går ned for dette området.

Årsakene til dette er flere, heter det i tertialrapporten.

** Belastende arbeidsmiljø grunnet utfordrende atferd og/eller høyt støynivå fra brukerne

** Høyt sykefravær er generelt en utfordring og en belastning for arbeidsmiljøet. Det medfører en slitasje i ansattgruppen. Det gir en manglende kontinuitet og vil derfor over tid også bety redusert kvalitet på tjenestetilbudet.

** Underrapportering på arbeidsrelatert fravær

Per 2. tertial er det et samlet merforbruk på 3.7 mill. - det forventes likevel å kunne redusere dette til en sluttprognose på 3.500.000 kroner.

Likevel vil dette høyst sannsynlig få følger - i form av færre stillinger.

– Det har i de avdelinger hvor det ikke har vært en endring i tjenestenivået tatt en grundig gjennomgang på organisering av driften, og funnet innsparings muligheter, heter det.

Kort fortalt betyr det færre stillinger.

– Det er planer for reduksjon på 10,4 årsverk og det er økt behov for 4,2 årsverk. Det vil i realiteten si at det reduseres med 6.2 årsverk. Det blir innfridd delvis i høst og vil utgjøre som tidligere nevnt ca. 735 000 kr. og tilsvarer ca. 4 mill. med helårseffekt. Det forventes å være en prosess på overtallighet på 2,5 – 3,5 årsverk. Det kan gi utslag i at ikke alt innfris med helårseffekt.

I rapporten slår man også fast at For bolig- og avlastningstjenesten er utfordringene i hovedsak knyttet til omstillingsevne og praktisk tilpasning til budsjettrammen.

– Sammen med de tillitsvalgte jobber vi målbevisst med dette for å rigge oss for fremtiden på en mer bærekraftig måte. Det er vanskelig å rekruttere og delvis beholde vernepleiere og sykepleiere. Det er gjennomført en intern organisasjonsendring i BOAT, tre avdelinger har nå et lederteam på to, en avdelingsleder og en assisterende leder. Den nye organiseringen ble effektuert i mai og dermed veldig fersk. Organiseringen er med tanke på å sikre faglig kompetanse, fleksibel bruk av kompetanse på tvers av avdelingene og sikre et felles faglig fokus og kompetanseheving, heter det videre.