Strømprisene når nye rekorder - dette sier ekspertene om julelysene

Til tross for at det tirsdag settes rekorder på strømprisene flere steder i landet tirsdag, er det ikke mange kronene å spare på julebelysningen.

Flere har funnet frem julelys i vintermørket. Noen strekker seg enda litt lenger for å lyse opp med nisser, reinsdyr og annen LED-belysning.
  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

STRØMPRISER: – Det er vanskelig å si noe om hvordan strømprisene blir framover, men mye tyder på at de vil gå nedover igjen, da det er meldt varmere temperaturer utover uka, sier kraftanalytiker Fabian Skarboe Rønningen i Rystad Energy til NTB.

Tirsdag vil strømprisen mellom klokken 17 og 18 ligge på over 7 kroner per kilowattime (kWh) i Sørvest-Norge.

Julelysene kan holdes tent

Rønningen mener likevel ikke at de høye prisene bør legge en demper på adventstiden.

– Hvis man skal gå i detalj, så bruker ikke julebelysningen veldig mye strøm. Jeg håper ikke at de høye prisene har bidratt til å ta fra folk all julestemning, sier analytikeren.

Han sier videre at han har lest om flere forskjellige tiltak som folk gjør for å kunne spare penger.

– Det virker som om det har gått sport i å spare penger. Fortsatt er det store prisforskjeller mellom dagen og natta, der er det bare fantasien som setter grenser, men det å skru av julebelysningen sparer man ikke store summene på.

Lavest pris i nord

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt i én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

(©NTB)

Publisert: