Venter 600 besøkende denne helgen: — NMS sin julemesse er årets høydepunkt

Tone Tvedt Nybø er stolt over å være en del NMS sin julemesse.
  • Simen Ingemundsen
Publisert:

JUL: Denne helgen er det julemesse igjen i bygda, helgens messe er det «Det Norske Misjonsselskap» (NMS) som står for. Det er i løpet av helgen ventet 600 besøkende, og de regner med å få solgt for 12.000 kroner i lefser.

— Dette har jeg gledet meg til hele året, NMS sin julemesse er årets høydepunkt, sier Tone Tvedt Nybø, som er en del av programkomiteen.

I løpet av helgen skal det samles inn penger til misjonsarbeidet i Thailand. Madagaskar, Kamerun og Etiopia. Noen av pengene går også til menighetene i Randaberg, som har misjonærer i Estland og London.

— I år er det 46 år siden vi startet denne tradisjonelle julemessen, og i fjor var det 200 som deltok på familiemøtet vårt, så det er ingen tvil om at vår messe er populær, fortsetter Tvedt Nybø.

Noe av hva som ble solgt under julemessen til NMS.

Til årets festkveld kom generalsekretær i misjonsselskapet, Helge Gaard for å tale, og koret Con Brio fra Sandnes sang noen av sine innøvde sanger. Kvelden avsluttet med servering av karbonader, og like før festkvelden kunne besøkende handle kaker, smørbrød og vått.

— Jeg begynte å gå på julemesser på slutten av 1980-tallet, da hadde jeg med meg barna. Nå har de blitt større og jeg har blitt med i komiteen. Jeg trives med dette, og brenner for å få fram Guds ord, tilføyer Tvedt Nybø, som mellom 1984 og 1995 var misjonær i Thailand, nord-øst i landet, på grensen til Laos og Kambodsja.

Hun reiste ned sammen med to barn, fikk sitt tredje barn der nede. Hun tenker tilbake på en fantastisk tid, og nydelige mennesker.

— Vi fikk folk til å innse at selv om en er syk, så er en like mye verd Jesus sine øyne. Liten bank hadde vi også, hvor folk fikk økonomiske midler til å komme seg på, forteller Tvedt Nybø og avslutter.

— I løpet av de årene jeg misjonerte nede i Thailand, så hjalp vi folk fysisk og vi fikk smilets folk til å føle på Guds gjerninger. Det var et kall fra Gud å dra ned for å misjonere.

Det er ikke mye som har forandret seg på de 85 årene NMS har hatt sin messe. Det eneste som har forandret seg, folk har blitt eldre, ellers er alt for det meste likt.

Se litt bilder fra julemessen til NMS:

Publisert: