HAGE: I dag, lørdag er det meldt opp til 21 varmegrader på Randaberg. Det fine været trekker folk ut i hagen, og for mange er det mye hagearbeid å gjøre.

Hekker skal beskjæres og kuttes, bed skal lukes for ugress og annet uønsket vekster, og gressplener skal klippes kort.

For at randabergbuen skulle slippe å måtte lagre hageavfall på grunn av de nye dunkene (som kun tar 60 kg), hadde kommunens utelager åpent.

Tilbudet var det flere bosatt i bygda som benyttet seg av, deriblant kameratene Helge Senseth og Lars Sørbø. De kvittet seg med deler av Liguster`en og Gentspirea`en sin i dag, noe som de hadde tenkt på lenge.

— Det er flott at vi får denne muligheten, slik vi slipper å måtte kjøre til Forus. Vi pleier å benytte disse dagene utelageret har åpent så ofte så mulig, men det kommer jo an på om vi har noe å kvitte oss med, sier de begge samstemt.

Denne uken har renovasjonen vært ute å hentet hageavfallet i de nye dunkene, og mange har de måttet forlate uten å tømme. Det har endt med at de har måttet teipe en lapp på dunken med info, det kan Ståle Skaallevik og Kjetil Bø bekrefte.

— Mange har misforstått, og kastet potteplanter og moll, det skal ikke i den nye dunken, forteller Skaallevik, før Kjetil Bø skyter inn.

— Vi kan ikke skille det som ikke skal oppi fra det som skal oppi i flere av de tusen dunkene rundt omkring i Randaberg. Da hadde det blitt unødvendig mye arbeid.

De pleier å få mange gode tilbakemeldinger når utelageret har åpent, og er spent på hvor mange som tar i bruk denne ekstra dagen med åpent utelager.

— Vi har åpent i dag først og fremst på grunn av at vi nylig tømte de nye dunkene, nå får folk mulighet til å kaste mer om de har. Så vi er veldig spent på hvor mange kg avfall som lempes av hos oss idag og hvor mange som kommer innom, avslutter Skaallevik og Bø samstemt.