HELSE: For tredje gang på rad arrangeres en tre dagers lang festival med fokus på psykisk helse.

Årets trekkplaster er Geir Aker, bedre kjent som «fenriken» fra Kompani Lauritzen som kommer for å gi tips og råd til store og små, så tar Maria Abrahamsen bedre kjent som TikTok og Instagram psykologen turen for å prate om alt det digitale en eksponeres for, før det hele avsluttes med Liv Berit Tønnesen som skal fortelle hvordan en kan vise varme overfor og sette grenser for sine barn.

— Nå er vi i gang, og vi gleder oss til å igjen invitere til disse viktige dagene på Varen kulturscene, sier Bente Monica Reilstad.

Bente, Irene og Janet håper spesielt korledere, speiderledere, idrettsledere og andre fritidsledere kjenner sin besøkelsestid, for mye av programmet i år er tilrettelagt for disse. Ellers passer årets festival, i likhet med de to foregående festivalene til foreldre og deres barn.

— Fritidsledere betyr mye for våre barn, derfor har vi blant annet satt fritidstilbud gjennom oppveksten i fokus for årets rekke med arrangementer.

I fjor høst var #helsesista, Tale Marie Krohn Engvik det store trekkplasteret. Her sammen med Sanne Idsø (t.v) og Camilla Eskildsen (t.h). Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

De begynte i 2020 med damenes og herrenes aften, og i fjor ble det arrangert en rekke med foreldremøter. Årets arrangementrekke er mye lik de to foregående årene, og arrangørene har tatt tilbakemeldingene til seg når de skulle sett sammen årets opplegg.

— Tidligere har vi hatt ungdomsarrangementene på kveldstid, men i år legger vi det til skoletiden. Vi har valgt det slik på grunn av at livsmestring i skolen er viktigere enn noen gang. I tillegg er det flere barn og unge som får det med seg om vi legger det til skoletiden.

Arrangørene synes det er viktig å sette psykisk helse på dagsorden, og det at kommunen og kirken kan samarbeide om disse kveldene betyr mye. De har også i år fått tilskudd fra Bufdir, som gjør det enklere økonomisk å ha slike trekkplastre som «fenriken».

— Hvis det kommer et menneske å sier at kveldene våre har endret vedkommende sitt tankemønster så har vi oppnådd akkurat det vi ønsket, avslutter Reilstad, Jaatun og Tunge samstemt.

Arrangementene avholdes fra 4. til 6. oktober på Varen kulturscene.