RANGERING: YouTuber Dennis Vareide har for tiden en reportasjeserie pågående på Tiktok, hvor han har som mål å besøk alle Norges 356 kommuner. Meningen er å jakte på Norges beste kommune.

Nå har realitydeltaker og programleder ankommet Randaberg, og han gir slakt overfor sine 121 tusen følgere.

Randaberg får foreløpig en femte plass med sine 18 av 40 poeng, kommunen vår havner da mellom Holmestrand på sjette plass og Gran på fjerde plass.

Bjarte Paul Tjøstheim nevnes i Vareides Tiktok-video. Foto: Privat

Han nevner innledningsvis kjente karer som Bent Høie og Bjarte Paul Tjøstheim.

Kommunevåpen får 2 av 10

— Kommer i standard farge fra fabrikken, kommuneblå. Designet skal være 14 mynter i sølv, langs Randa, som kommer fra norrønt, som igjen betyr kant. Dette gjenspeiler Randaberg kommunen, sier Vareide og legger til.

— Det minner meg mer om et lyspæreskilt fra USA, bare uten noen form for lys eller livsglede. Det er ingenting som tilsier at de hvite sirklene skal være sølvmynter; det kunne like godt vært snøballer, rundballer, pingpongballer eller golfballer.

Kommunevåpenet er det som kritiseres mest, ikke noe livsglede i den blå fargen. Foto: Arkivbilde

Turistattraksjon får 6 av 10

— Tungenes fyr er stedet å sjekke ut, og jeg må si at til tross for tåkete vær var det veldig fint og koselig der, nesten litt grøsserfilmstemning, som jeg kan sette pris på.

Gatekjøkken får 6 av 10

— Kebabhouse i Randaberg var sterkt anbefalt, tema her er storby tydeligvis, og jeg kjørte på med en kebabtallerken. Her sparte de ikke på noe, jeg var fornøyd, men det var ikke mindblowing godt.

Rådhuset (kommunehuset) får 4 av 10

— Randaberg satser hardt på å være en grønn kommune, noe som gjenspeiles på rådhuset (kommunehuset) deres. Grønt over hele linjen, men noe grus på siden.