MILJØ: Rogaland Fylkeskommune spør i disse dager hvem som fortjener miljøprisen for 2023. Prisen deles ut til en grønn helt heter det i fylke sin pressemelding, som altså er den personen som gjør det lille ekstra for å ivareta naturen og miljøet i Rogaland.

I den anledning har vi hørt med MDG-politiker Alexander Rügert-Raustein om hvem han mener er en verdig kandidat til prisen.

— Jeg mener at Ingjerd H. Haarstad er en verdig kandidat for miljøprisen. Hun er drivkrafta bak Jæren Coast Hope Spot og har svømt Jærkysten på langs i 20 etapper, sier Alexander Rügert-Raustein.

Foto: Elisabeth Tønnessen

«You can’t care if you are unaware», er et sitat Haarstad er kjent for.

— Hun gjør oss oppmerksom på økosystemet havet som er litt ut av synet for oss på land, men som er under sterk press på lik linke som mange naturtyper. Nå har hun nettopp også engasjert seg for Førdefjorden og svømt Førdefjorden rundt i 8 etapper, avslutter Rügert-Raustein.

Miljøprisen kan gå til enkeltpersoner, organisasjoner, bedrifter, institusjoner eller andre som yter det lille ekstra for å ivareta natur og miljø kan motta prisen, som består av et diplom og 50.000 kroner.