Se video fra Mekjarvik: Omfattende søl - ingen vet hvor det kommer ifra

Sent fredag kveld var det lenser på plass i bassenget i Mekjarvik.
  • Per Thime
Publisert:

MEKJARVIK: – Vi har kjørt bort 15–20 kubikk av det som renner ut, men det er mye mer igjen.

Det sa en av de tre arbeiderne som er på plass i Mekjarvik rundt klokken 22 fredag kveld. Anledningen er det som trolig er en blanding av både diesel og olje som renner ut av rør og ut i moloen i Mekjarvik.

– Ett av problemene er å stoppe dette, for vi vet ikke hvor det kommer ifra opprinnelig. Det er mange kummer her i Mekjarvik og alle bør sjekkes nøye for å finne hvor feilen er, forteller arbeideren videre.

Tidligere i dag ble Randaberg24 tipset om sølet - som altså viser seg å kanskje være med omfattende enn først antatt og meldt.

Slik var det i formiddag da Randaberg24 var på plass.

Tidligere fredag kveld var brannvesenet ute og la ut lenser som demmer opp for en god del av utslippet.

– Som du ser så renner det fortsatt mye ut av rørene her og lensene i dette hullet tar ikke unna alt. Nå skal vi tre jobbe frem til lørdag morgen, men så kommer det et nytt skift på jobb for å ta dette videre. Det er sånn sett en omfattende jobb.

Arbeideren Randaberg24 snakket med forteller at man har gitt beskjed til blant annet kommune om hva man bør gjøre, men ikke mottatt svar.

– Vi har sagt at vi fysisk må sjekke samtlige kummer her i Mekjarvik. Det er mange firma her, men vi vet som sagt ikke hvor sølet stammer ifra. Det er altså ikke nok å åpne opp kummene, men vi må fysisk ned i hver kum i dette området for å se hvor feilen ligger – feilen som gjør at dette området nå lukter både diesel og olje, for dette virker å være flere elementer som i øyeblikket fortsetter å renne ut.

Flere bilder – bla til høyre

Publisert: