TRIMMERE: - Vanligvis bruker vi å spille på den flotte banen på Tungenes, men nå er det høst og nå er det en del innendørs, sier de to kompisene Charles Lye og Tonning Hammer.

Det er golf det går i, men nå er det simulatorgolf. Inne i et av rommene i Randaberg Arena kan man spille dette.

– Vi pleier å spille her en dag i uka, men vi spiller golf hele året sånn ellers. Vi spiller alltid godt her, i hvert fall sier vi det til oss selv etter rundene, humrer Tonning Hammer.

66-åringen kjenner nok en del igjen fra hans tid som fotballspiller. Opprinnelig Vidar-gutt, men står med 152 kamper for Viking, 1 landskamp, to seriemesterskap (79 og 82) og ett cupmesterskap i 79.

– Golf er en meget flott avkobling. Ute på golfbanen er vi ofte i tre timer. Det er veldig sosialt og så får vi trim av dette.

– Hvordan var golf på den tiden du spilte fotball?

– Joda, det var gold den gang også, men jeg var ikke aktiv da. Torbjørn Svendsen derimot, han kan jeg huske spurte om fri noen ganger fra trening, for han skulle spille golf. Hehe! Joda, det var noen få spillere, men min interesse kom først senere når fotballsko var plantet i skapet.

Tonning Hammer er fast på golbanen og en hyppig gjest i golfsimulatoren. Foto: Per Thime

Sammen med Charles Lye kan de når de er i arenaen spille på forskjellige baner.

– Jeg tror det faktisk er 120 baner man kan stille inn denne simulatoren etter. Man kan lete etter baner man anser som grei, eller hvis man vil ha opp vanskelighetsgraden, så kan man selvsagt også det.

I formiddag var de to på en bane som heter Parkland Golf & Country Club, en småby med 32.000 innbyggere ikke så langt fra Miami i Florida.

Charles er også «fotballmann», men er også ivrig på golf. Fotballskoene brukte han flittig rundt Kalhammeren blant annet - som medlem og fotballspiller i POL.

– Det å spille simulatorgolf er veldig bra. Visuelt er det utmerket, her ser vi jo ballen hele tiden. Som nevnt, det finnes mange baner å spille på når man logger seg inn her. Noen baner spiller godt på, mens andre må vi også der ute og lete etter ballene vi slår i skogen, sjøen eller andre steder. Det føles veldig ekte når vi spiller her.

Etter dagens runde er det selvsagt oppsummering.

– Det fine er jo at det bare er Tonning og jeg som ser hvordan vi spiller, så vi skryter litt etter på, mens vi nyter en kopp kaffe og en sjokolade. En flott start på gagen er dette.