VIKAREN: - Nå skal jeg trille vogn og pappapermisjon i fire måneder, og da overlater jeg ansvaret videre, sier Morten Knavik Rønne, daglig leder av Frivillighetens Hus.

Vikaren ja, Edy Mar, hadde sin første dag på jobb mandag, sammen med daglig leder.

– Denne uka skal jeg sette meg mer inn i hva som skal være mine oppgaver de neste månedene, men jeg gleder meg veldig mye til dette, for frivillighet er så viktig for svært mange, også for meg, sier Edy.

Daglig leder og vikar på plass i Frivillighetens Hus. Morten Rønne Kvanvik og Edy Mar. Foto: Per Thime

Edy bor på Grødem og har også erfaring fra kommunen.

– Siden i høst har jeg jobbet med kommunikasjon i Randaberg kommune. Da jeg så søknaden om denne jobben bestemte jeg meg for å søke. Frivillighet brenner jeg for og jeg vil også være med å gi noe tilbake.

Hun kommer opprinnelig fra Venezuela, men har bodd her i landet siden 2011. I hjemlandet jobbet hun også med komminikasjon - og som journalist i nasjonalt media. I tillegg har hun vært med å skrevet tre barnebøker, alle på engelsk hvor den siste kom i 2019.

– Nå skal jeg bruke denne uka for å sette meg mer inn i det daglige, men jeg vil være med de neste fire månedene og målet er å få enda flere frivillige med på alt som skjer i kommunen.

Hun forteller at hun den første dagen fikk møte flere av de frivillige som er på huset.

– Ja, det er så mange kjekke folk her og mitt inntrykk er at de trives samme, og det gjør jeg også - med dem. Nå skal Morten og jeg snakke mer, men en av oppgavene mine blir selvsagt å få driften her ved huset å fungere i det daglige. Jeg gleder meg, mye!